Hlavní obsah

Basketbalistky USK Praha narazí v Eurolize na Fenerbahce, Bourges či Valencii

Basketbalistky USK Praha narazí v základní skupině Evropské ligy na svého letošního přemožitele ze semifinále Fenerbahce Istanbul. V osmičlenné skupině potkají ještě Bourges, Valencii, Szekszárd, Polkowice, Boloňu a vítěze kvalifikačního turnaje A s Crvenou Zvezdou Bělehrad, Olympiakosem Pireus a rumunským Sepsi. Rozhodl o tom los v Mnichově.

Foto: Twitter@TrendBasket

Tereza Vyoralová z USK brání útok domácí Brii Hartleyové z Fenerbahce Istanbul.

Článek

Svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové prohrály s Fenerbahce na Final Four v Istanbulu v dubnu 74:83 a po následné porážce i se Salamancou (59:71) skončily čtvrté. Mezi elitní kvarteto se dostaly popáté v historii poté, co o sezonu dřív poprvé od ročníku 2012/13 chyběly ve čtvrtfinále.

Své soupeře v Eurocupu znají i hráčky Žabin a KP Brna. Žabiny v budou ve skupině K hrát s Lyonem, San Sebastianem a lepším z kvalifikačního duelu mezi Montpellier a chorvatskou Požegou. Královo Pole vyzve ve skupině L francouzské celky Flammes Carolo, Angers a chorvatský tým Raguga Dubrovník.

Los Evropské ligy basketbalistek:
Skupina A:
Fenerbahce Istanbul, USK Praha, Bourges, Valencia, Szekszárd, Polkowice, Boloňa, vítěz kvalifikačního turnaje A: Crvena Zvezda Bělehrad/Sepsi/Olympiakos Pireus.
Skupina B:
Šoproň, Salamanca, Schio, Landes, Mersin, Mechelen, vítěz play off kvalifikace: Villeneuve/Girona, vítěz kvalifikačního turnaje B: Botas Ankara/Miškovec/Ramla (Izr.).

Reklama