Hlavní obsah

Boxer Lomačenko se vrátil z ukrajinské armády do ringu vítězstvím

Slavný ukrajinský boxer a bývalý profesionální mistr světa v lehké váze Vasilij Lomačenko se po službě v ukrajinské armádě úspěšně vrátil do ringu. Dvojnásobný olympijský vítěz v sobotu v newyorské Madison Square Garden zdolal na body dosud neporaženého Američana Jamainea Ortize.

Foto: Profimedia.cz

Ukrajinský boxer Vasyl Lomačenko na archivním snímku

Článek

Lomačenko přerušil boxerskou kariéru krátce po únorovém vpádu ruských vojsk na Ukrajinu. Ačkoli mu promotér Bob Arum získal výjimku, rozhodl se vrátit do vlasti a vzdal se červnového souboje o titul s Australanem Georgem Kambososem.

Olympijský šampion z Pekingu 2008 a Londýna 2012 a dvojnásobný amatérský mistr světa sloužil v jednotce teritoriální obrany ve svém rodném městě Bilhorod-Dnistrovskyj u Oděsy. Do ringu se Lomačenko rozhodl vrátit v září. "Víte, co mě motivavalo? Čtyři pásy," řekl po vítězství jeden z nejúspěšnějších amatérských boxerů historie, jenž přešel k profesionálům s bilancí 396 výher a jedné porážky.

Lomačenko přišel o mistrovské pásy před dvěma lety po porážce s Teófimem Lópezem. Po sobotní výhře se mu rýsuje titulový duel s Američanem Devinem Haneym, jenž ho nahradil pro souboj s Kambososem a Australana porazil v červnu i nedávné říjnové odvetě. Haney tak k mistrovskému pásu WBC, který má od roku 2019, přidal tituly organizací IBF, WBA a WBO a je jednoznačným šampionem v lehké váze.

Reklama

Související témata: