Hlavní obsah

Boxera Pálu čeká další zajímavý zápas, utká se s Britem Pricem

Praha

Přední český profesionální boxer v těžké váze Ondřej Pála má před sebou další velký zápas. V sobotu 29. března se v Berlíně utká s Britem Davidem Pricem, bronzovým olympijským medailistou z Pekingu. Zápas potvrdili zástupci obou stran.

Foto: Václav Mudra - MÉDEA

Ondřej Pála s pásem pro profesionálního mistra Evropy v těžké váze organizace WBO.

Článek

Devětadvacetiletý Pála se na začátku prosince v Londýně utkal s kontroverzním Britem Dereckem Chisorou, a přestože prohrál k.o. ve třetím kole, zanechal dobrý dojem. Tentokrát věří, že Price prověří více a vyhraje.

"O zápase vím už dva týdny, takže příprava bude tentokrát úplně jiná než proti Chisorovi," uvedl Pála pro web profiboxing.cz. Proti Chisorovi totiž nastoupil jako náhradník za zraněné soupeře a podle svých slov se nestihl ideálně připravit. Prohrál tak i kvůli slabší fyzické kondici.

Třicetiletý Price má za sebou mezi profesionály 18 zápasů, z kterých 16 vyhrál (14 k.o.). Před čtyřmi lety porazil například i Pavola Polakoviče. Obě porážky si připsal loni v soubojích s Američanem Tonym Thompsonem.

"Pála je člověk, který se nebojí jít neustále dopředu a chce bojovat. A to je to, co nyní potřebuji," uvedl Price pro web wordboxingnews.net. "Viděl jsem ho boxovat loni proti Chisorovi, a ačkoli rozhodčí zápas ukončil, myslím, že Pála nebyl nikdy v takových problémech, aby tak musel učinit. Myslím, že Chisora s ním měl velké problémy," dodal 203 cm vysoký rodák z Liverpoolu.

Reklama

Související témata: