Hlavní obsah

Buccaneers odškodnili spoustou darů fanouška, který vrátil Bradymu cenný míč

Fanoušek, který v neděli vrátil quarterbackovi Tomu Bradymu cenný míč, se dočkal od hvězdy amerického fotbalu a jeho klubu Tampa Bay Buccaneers odškodnění v podobě spousty jiných suvenýrů. Navíc získal po dvou permanentkách na zbytek aktuální sezony NFL a celý příští ročník.

Foto: Mark LoMoglio, ČTK/AP

Slavný quarterback Tom Brady z Tampy Bay.

Článek

Za to, že se vzdal šišatého balonu, se kterým Brady těsně předtím zahrál jubilejní 600. přihrávku na touchdown, obdržel Byron Kennedy podle ESPN náhradní míč, dva dresy s Bradyho podpisem, helmu, další trikot s autogramem Mikea Evanse, který Bradyho přihrávku v koncové zóně zachytil, a také jeho boty, v kterých zápas odehrál. Kromě toho fanoušek získal poukaz na 1000 dolarů do fanshopu Buccaneers.

Brady v nedělním utkání proti Chicagu (38:3) dosáhl jako první hráč v historii NFL na metu 600 přihrávek na touchdown. Evans, který rekordní pas zachytil, ale míč podle zvyku hodil fanouškovi na tribuně, aniž by si uvědomil, že jeho spoluhráč dosáhl milníku. Členovi realizačního týmu Buccaneers se nicméně podařilo fanouška po kratším vyjednávání a výměně kontaktů přesvědčit, aby míč, jehož hodnota podle expertů na podobné relikvie přesahuje půl milionu dolarů, vrátil.

Brady Kennedyho gesto ocenil. "Bylo od něj skvělé, že to udělal. Zase tolik věcí si nenechávám, ale zrovna tenhle míč bych býval rád měl," konstatoval na pozápasové tiskové konferenci. Čtyřiačtyřicetiletý quarterback je v počtu nahrávek na touchdowny jasným rekordmanem. Přes metu 500 se dostali už jen tři hráči. Druhý v pořadí Drew Brees se zastavil na čísle 571, dalšími jsou Peyton Manning (539) a Brett Favre (508).

Reklama

Související témata: