Hlavní obsah

Čeští curleři skončili na MS desátí, na olympiádu nepojedou

MONCTON

Čeští curleři skončili na mistrovství světa v kanadském Monctonu na děleném desátém místě, čímž při druhé účasti na světovém šampionátu o dvě pozice vylepšili své minulé umístění. I přes nejlepší výsledek v historii je ovšem jisté, že se za rok nezúčastní zimních olympijských her ve Vancouveru.

Článek

Tým skipa Jiřího Snítila zakončil svoji účast na MS čtvrteční prohrou s USA 6:7 až v nastaveném desátém endu. Celkově si na konto připsal tři výhry, mimo jiné i nad favorizovaným Skotskem. O desáté místo se Češi v konečném pořadí podělili s celkem Japonska.

V olympijském žebříčku, do kterého se započítávaly výsledky z uplynulých tří mistrovství světa, skončili Češi třináctí. Do Vancouveru postoupilo deset týmů: Kanada, Německo, USA, Velká Británie, Francie, Norsko, Švýcarsko, Švédsko, Dánsko a Čína.

O titul se v Kanadě v play off utká podle očekávání favorizovaný domácí tým, kterému v Monctonu fandil i ministerský předseda země javorového listu Stephen Harper. Zlato se obhájcům titulu pokusí sebrat Skotsko, které jako jediné dokázalo Kanadu porazit v základní části, a vítězové dodatečných zápasů play off USA - Norsko a Švýcarsko - Německo.

Mistrovství světa v curlingu mužů v Monctonu:
USA - Francie 9:6, Německo - Japonsko 5:3, Švýcarsko - Čína 5:4, Skotsko - Kanada 6:5.
Konečné pořadí základní části:
1. Kanada 10 výher, 2. Skotsko 8, 3. Norsko, USA, Švýcarsko a Německo po 7, 7. Dánsko 5, 8. Francie a Čína po 4, 10. Japonsko a Česko po 3, 12. Finsko 1.
Dodatečné zápasy o postup do play off: USA - Norsko, Švýcarsko - Německo.
O postup do finále: Kanada - Skotsko.

Reklama