Hlavní obsah

Chlapi se valí na Prahu, budou lítat třísky! Je tu MS dřevorubců

Praha

Sekery a pily v akci. Třísky a piliny budou lítat. Do Prahy se chystají nejlepší sportovní dřevorubci světa. Na mistrovství světa v Timbersports, které se uskuteční 1. - 2. listopadu v Průmyslovém paláci. Medailové ambice má i český tým. „Ve štafetách se řadu let držíme v evropské špičce a Martin Roušal v soutěži jednotlivců také není bez šance,“ říká několikanásobný medailista z MS Martin Komárek. Jakou formu teď čeští reprezentanti mají, uvidíte v našem videu.

Ostré sekery a nadupané pily. Čeští dřevorubci se chystají na MS v PrazeVideo: Sport.cz

 
Článek

Martina Roušala v českém týmu v soutěži družstev doplní Martin Komárek, Martin Kalina, Leoš Klíma, Matyáš Klíma a Jan Holub. „Nejlepší výkon ode mě všichni čekají u ruční pily. Všichni říkají, jo, Roušal, ten to řízne. Ale může se stát cokoliv," reaguje Martin Roušal na otázku, jestli mu to jde víc s pilou nebo sekerou.

Na světový šampionát se chystá 22 tun dřeva. To, jaké si vylosujete, je při závodech nesmírně důležité. „Nejlepší je samozřejmě dřevo, kde není skrytý suk nebo jiná vada. A to, které je z horní části kmene," ví mistr republiky Roušal.

Foto: Sport.cz

Martin Roušal v akci

Důležitou roli hraje také vybavení. Například pro disciplínu Hot saw, jejímž cílem je odříznutí tří kotoučů z ležícího kmene o průměru 46 cm, se používá motorová pila o výkonu kolem 70 koní. K tomu hlučnost 150 dB a pomalu si připadáte jako na závodech formule 1.

Foto: Sport.cz

Martin Komárek a disciplína Hot saw

Na mistrovství světa se chystají dřevorubci z více než dvaceti zemí. V pátek 1. listopadu se bude v Praze bojovat o týmové tituly. Ve čtyřech disciplínách. V sobotu 2. listopadu se pak ti nejlepší utkají v šesti disciplínách v individuální soutěži.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články