Hlavní obsah

Do boje vyrazí i Prague Lions. Postoupí do semifinále?

Praha

Fandové parkurového skákání se mají na co těšit. Jezdecká galašou Global Champions Prague Playoffs 2018 odstartuje už ve čtvrtek a diváci zhlédnou závěrečné klání šestnácti nejlepších týmů Global Champions League s názvem Supercup.

Foto: Sport.cz

Přední česká parkurová jezdkyně Anna Kellnerová.

Článek

Ve čtvrtfinále s jistou účastí Prague Lions, které zastupují Anna Kellnerová, Aleš Opatrný, Belgičan Niels Bruynseels a Švéd Peder Fredricson, se utká dvanáct týmů, jež se v celkovém bodování GCL umístily na 5. až 16. místě.

Do pátečního semifinále jich pronikne osm, k nimž se přidají nejlepší čtyři družstva seriálu. Nedělní finále se bude týkat šesti nejlepších týmů. V sobotu navíc proběhne dvoukolová soutěž pro 16 nejlepších jezdců světové série, vítězů jednotlivých podniků Global Champions Tour.

Do libeňské O2 areny míří invaze 180 závodních koní a prakticky všichni dorazí kamiony, i když je vzdušný transport podle ošetřovatelů trochu pohodlnější. „Pořád se zatáčí, brzdí, koně to ale snáší až na výjimky dobře," ujišťuje sportovní ředitelka závodu Klára Damborská.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články