Hlavní obsah

Družstvo skokanů na lyžích vstoupilo do sezony šestým místem

KUUSAMO

Družstvo českých skokanů na lyžích obsadilo v Kuusamu v premiérovém závodě sezóny Světového poháru šesté místo. Vyhráli suveréni této disciplíny z posledních let Rakušané.

Foto: Ondřej Lazar Krynek - skoky.net

Roman Koudelka

Článek

Kvarteto Jakub Janda, Jan Matura, Lukáš Hlava a Roman Koudelka absolvovalo v jednokolovém závodu přeloženém ze soboty první oficiální skok zimy, neboť program v Kuusamu značně zredukoval vítr. Odpoledne je ještě čeká úvodní individuální závod sezóny.

Češi byli šestí s velkým, více než šedesátibodovým náskokem před sedmými Poláky a naopak od třetích Rusů je dělilo zhruba 16 bodů. Mohli jen litovat, že bývalý vítěz SP Janda neustál svůj jinak povedený skok 138,5 metru a za nevydařený dopad následovaly srážky. Zazářil naopak Koudelka, jehož 142 metrů z poslední série překonal z celého pole skokanů pouze o metr Rus Denis Kornilov.

Olympijští vítězové a mistři světa Rakušané potvrdili roli největších favoritů více než stobodovým náskokem před Japonskem. Před Čechy se ještě dostali čtvrtí Němci a pátí Slovinci.

SP ve skocích na lyžích v Kuusamu (Finsko):
Družstva: 1. Rakousko (Loitzl, Kofler, Schlierenzauer, Morgenstern) 517,2 b., 2. Japonsko (Kobajaši, Točimoto, Takeuči, Ito) 408,4, 3. Rusko (Vasiljev, Kaliničenko, Trofimov, Kornilov) 398,3, 4. Německo 392,1, 5. Slovinsko 386,4, 6. Česká republika (Janda, Matura, Hlava, Koudelka) 381,9.

Reklama

Související témata: