Hlavní obsah

Dvojnásobný olympijský vítěz upravil garáž. Místo auta v ní stojí bazén

Praha

I světové hvězdy se musí uskromnit v době pandemie. Dvojnásobný olympijský vítěz v triatlonu Alistair Brownlee upravil svoji garáž, nechal si v ní postavit bazén, ve kterém trénuje. Venku plavat nemůže, tak dává kilometry pod střechou na pár metrech. „Dělám jen to, co mohu, a přitom respektuji všechny pokyny,“ citoval server thesun.co.uk britského triatlonistu.

Foto: Profimedia.cz

Alistair Brownlee zvolil netradiční přípravu na závody.

Článek

Jednatřicetiletý Brit chtěl letos v červenci získat třetí olympijské zlato, ale pandemie koronaviru mu plány změnila. "Jsem velmi šťastný, že mohu plavat doma," napsal k fotce na instagramu.

„Tokio 2020 bude stoprocentně můj poslední závod na olympijské distanci. Termín si teď posouvám o rok, i když to bude těžší, protože budu o rok starší," nechal se Brownlee slyšet před pár týdny. Na olympiádě 2016 v Rio de Janeiro se stal prvním triatlonistou, který dokázal obhájit olympijské prvenství. O šest sekund za ním skončil jeho bratr Jonathan.

„Je to jako plavat proti proudu v rychle tekoucí řece. Jediné, co dělám, je plavání na místě, zatímco se voda pohybuje kolem mě," popsal triatlonista své pocity z tréninku, kterému dává každé ráno 40 až 45 minut.

Před londýnskou olympiádou v roce 2012 Brownlee také využil domácí trénink, když se zotavoval ze zranění Achillovy šlachy. Tehdy měl bazén na zahradě a v něm běhal.

„Tohle bylo opravdu zásadní. Po dobu šesti týdnů jsem nemohl absolvovat žádný klasický běžecký trénink, takto jsem se dokázal úplně uzdravit a přitom běhat. Bazén fungoval na podobném principu jako nyní," zavzpomínal Brownlee.

Reklama