Hlavní obsah

Fotbalista srazil sudího k zemi, arbitr skončil v nemocnici. Hrubý útok vyšetřuje policie

V pořádném průšvihu je fotbalista Emmanuel Duron z Edinburgu. Ruply mu totiž nervy, po vykázání ze hry během utkání středoškolské ligy amerického fotbalu v Texasu napadl ostře rozhodčího Freda Garciu, který po jeho ataku skončil v bolestech na trávníku. Incidentem se nyní zabývá policie.

Foto: Joel Martinez, ČTK/AP

Hráč amerického fotbalu Emmanuel Duron napadl behěm zápasu rozhodčího a ze hřiště jej odvedla policie.

Článek
Fotogalerie

V zápasech amerického fotbalu je zvykem, že rozhodčí po provinění hráče během přerušené hry zdůvodní svůj verdikt. Stejné to bylo i v případě zmíněného incidentu. Sudí okomentoval prohřešek Durona, který byl potrestán za nesportovní chování a musel ze hřiště.

Za lajnou ale začal běsnit. Vtrhl zpátky na hřiště a na sudího ostře zaútočil, což zachytily i kamery. Jeho spoluhráči sice okamžitě zasáhli a útočníka v jeho řádění zabrzdili, jenže to už sudí ležel v bolestech na trávníku. Následně jej sanitka odvezla do nemocnice s podezřením, že utrpěl otřes mozku zranění ramena.

Zatím není jasné, jak rozhodčí v nemocnici dopadl, stejně jako to, zda bude Duron obviněn policií. Ta incident vyšetřuje, ale zatím odmítla situaci komentovat.

Reklama