Hlavní obsah

Fotbaloví Mamuti se probouzejí!

Dlouhé čekání je pomalu u konce. Paddock liga amerického fotbalu odstartuje už 15. srpna a velká premiéra čeká na Přerov Mammoths. Ti v úvodním kole vyzvou před televizními kamerami favorizovaný tým Ostrava Steelers. „Je to zlomová událost pro klub. Chtěli bychom začít psát novou kapitolu historie našeho klubu, prvoligovou," prohlásil předseda Mammoths Petr Stejskal.

Foto: ČAAF

Tým Přerov Mammoths čeká velká premiéra v nejvyšší soutěži amerického fotbalu.

Článek

Původně měla Paddock liga odstartovat na jaře, kvůli koronavirové pandemii se však začátek čím dál populárnější soutěže musel odsunout až na srpen. O titulu se pak bude rozhodovat na přelomu září a října. Každý tým odehraje v základní části osm zápasů ve skupinách. Přerov Mammoths je ve skupině Východ společně s Brno Alligators, Brno Sígrs a Ostrava Steelers. Do semifinále postoupí dva nejlepší.

Přerovští hráči začnou na domácím hřišti proti loňským finalistům z Ostravy. Televizní zápas je pro nováčka zcela výjimečnou příležitostí. „Podle mě to přesahuje rovinu klubovou, je to událost pro celé město Přerov, odkud není mnoho přímých přenosů. Je to i odměna pro diváky, kteří byli celou minulou sezonu skvělí," dodal Stejskal.

Na Mammoths čeká při premiéře ostřílený soupeř, Steelers mají za sebou tři účasti v Czech Bowlu. I se zahajovacím televizním zápasem mají zkušenosti. V Ostravě si jistě přejí, aby letošní Paddock Kickoff proběhl ve větším klidu než ten uplynulý. Kvůli operaci slepého střeva totiž nemohl do zápasu nastoupit quarterback Randall Schroeder, za něhož nastoupil veterán Alan Kosniovský.

Obavy z prvního soupeře v Paddock lize ale v Přerově nenajdete. „Jsme nadšení, že to budou na úvod právě Steelers. Máme s nimi určitou vazbu a jsou nám rozhodně bližší než brněnské kluby," vysvětlil předseda Stejskal. Sílu soupeře si uvědomuje. „Přijímáme roli nováčka se vším všudy. Respektujeme, že Steelers jsou velkým favoritem. Mamut je velké zvíře a je známo, že Steelers hrají silový fotbal, a na ty umíme," poslal soupeři drobné varování.

V Přerově věří, že si historicky první zápas v Paddock lize nenechá ujít početné publikum. „Věřím, že po pauze, kdy lidé nemohli chodit na sport, přivítáme početnou diváckou návštěvu," uzavřel Stejskal.

Paddock Kickoff
Sobota 15. srpna
Pilsen Patriots - Prague Mustangs
Brno Alligators - Brno Sígrs
Neděle 16. srpna
Vysočina Gladiators - Ústí nad Labem Blades
Přerov Mammoths - Ostrava Steelers

Reklama