Hlavní obsah

Herec Pavel Nový se stal kustodem amerických fotbalistů. Proč?

Znojmo
Aktualizováno

Sportovní "pohoda" z gauče? Čím dál častější záležitost, která zahlcuje svět. Televize, pivko, chipsy. Je tohle adrenalin? Ne. Jak probudit opět ve fanoušcích vášně? Jedna možnost tu je. Vzniklo video, které má na tento nesportovní pohled na sport upozornit. Kustoda týmu amerických fotbalistů ze Znojma si v klipu zahrál herec Pavel Nový. Spot má mladé lidi motivovat k tomu, aby si svůj život užívali reálně a nejlépe venku.

Seznam se bezpečně

 
Článek

„Netolismus je nemoc 21. století. Počet lidí závislých na moderních informačních technologiích roste a je škoda prožívat svůj život jen přes zploštělou obrazovku nějakého přístroje. Atmosféru sportovních utkání ať už v roli sportovce nebo diváka nedokáže dobře zprostředkovat žádná technologie" říká Martin Kožíšek, autor projektu Seznam se bezpečně.

„Pavel Nový je znám jako vášnivý sportovec, a i po dlouhotrvající nemoci se snaží žít svůj život aktivně. Nabídku stát se kustodem přijal s nadšením, vlastně vůbec nehrál podle scénáře a sportovní utkání, včetně emocí z vítězství si reálně užíval" dodává Kožíšek.

Odchod z asociace

Znojemští američtí fotbalisté odešli z České asociace amerického fotbalu, která jim podle jejich slov spíše bránila v rozvoji, než by tento sport aktivně posouvala dopředu. Podali si proto přihlášku do druhé nejkvalitnější ligy v Evropě. Zahráli si čtvrtou rakouskou divizi a ve své premiéře ji rovnou vyhráli a postoupili do třetí divize.

Město Znojmo navíc americkým fotbalistům vychází vstříc a umožňuje jim hrát na nově zrekonstruovaném Městském stadionu, kde lidem nabízí nejspektakulárnější show kolem amerického fotbalu v ČR. „To dělá opravdu hodně, protože na zápasy pak chodí celé rodiny s dětmi a blížíme se k návštěvám patnáct set diváků" říká Radim Pařízek, trenér týmu Znojmo Knights.

Na čtvrtou divizi chodí v Rakousku pravidelně několik set diváků, což je srovnatelná návštěvnost jako na zápasy nejvyšší tuzemské soutěže. Každý zápas je pak oslavou tohoto sportu. Přístup a komunikace rakouské federace směrem k nám, je pro nás také svěží vítr od toho zatuchlého, českého rybníčku" pochvaluje si Pařízek.

Reklama

Související témata:
Pavel Nový