Hlavní obsah

Hopkins oplatil v boji boxerských veteránů Jonesovi starou prohru

Souboj dvou boxerských čtyřicátníků v Las Vegas vyhrál ten starší. Pětačtyřicetiletý Američan Bernard Hopkins porazil v sobotu o čtyři roky mladšího krajana Roye Jonese Juniora jednoznačně na body. I když halu Mandalay Bay Events Center opustili oba veteráni po svých, nakonec putovali na vyšetření do nemocnice.

Foto: Sam Morris, ČTK/AP

Bernard Hopkins (vpravo) vyplazuje jazyk na Roye Jonese Juniora.

Článek

Hopkins po vyčerpávajícím boji přiznal, že v závěru už pořádně viděl, a po odchodu z ringu v šatně zkolaboval. Hřál ho však radostný pocit z toho, že Jonesovi oplatil 17 let starou porážku v duelu o titul mistra světa organizace IBF ve střední váze.

"Rozhodně to stálo za to, byla to sladká pomsta," řekl po svém 51. vítězství mezi profesionály Hopkins, jenž po zápase vyčerpaně seděl na podlaze ringu a dojetím slzel. Na vrcholu kariéry byl deset let světovým šampionem ve střední váze a titul obhájil v rekordním počtu dvaceti utkání.

"Byla to dneska opravdu řežba. Snažil se mě rozbít, od šestého kola už jsem viděl jenom skvrny," uvedl vítěz, jenž navzdory svému věku absolvoval za poslední rok a půl třetí zápas a pokaždé vyhrál. Na kontě má pouze pět porážek v celé kariéře.

"Je to obranář a bojoval chytře. Musel jsem ho celou dobu nahánět," uvedl Jones a posteskl si, že rozhodčí nechával bez povšimnutí Hopkinsovy údery hlavou. "Ale když jsem něco udělal já, hned mě napomínal," řekl bývalý šampión ve čtyřech váhových kategoriích včetně té nejtěžší, který podle rozhodčích vyhrál s Hopkinsem pouze jedno z dvanácti kol.

Reklama

Související témata: