Hlavní obsah

Hopkins zůstal po kontroverzní prohře boxerským šampiónem

LOS ANGELES

Šestačtyřicetiletý Američan Bernard Hopkins se může nadále pyšnit titulem nejstaršího mistra světa v boxu. Organizace WBC mu vrátila mistrovský pás v polotěžké váze, který mu v sobotu po kontroverzním duelu v Los Angeles sebral Chad Dawson. Ten Hopkinse hodil na zem a vykloubil mu rameno.

Foto: Christinne Muschi , Reuters

Americký boxer Bernard Hopkins.

Článek

Hopkins zůstal v ringu ležet na konci druhého kola, nemohl pokračovat a sudí za vítěze prohlásil Dawsona technickým k.o. Proti výsledku podal poražený boxer protest. Představitelé WBC po zhlédnutí videozáznamu verdikt zpětně změnili na remízu.

Hopkins se také obrátil na sportovní komisi státu Kalifornie, aby rozhodla, jak bude zápas počítán do jeho osobních statistik. Z 61 duelů má aktuálně na kontě 52 vítězství (z toho 34 k.o.), pět porážek, tři remízy a jeden výsledek z roku 1998 se nepočítal. Titul v polotěžké váze obhájil dvacetkrát, což je rekord.

V mládí si odseděl pět let

Na kontě však nemá jen sportovní úspěchy. V mládí byl odsouzen k 18 letům vězení za několik těžkých trestných činů a odseděl si pět let. Do historie boxu se zapsal tím, že jako první dokázal sjednotit tituly čtyř velkých organizací IBF, WBC, WBA a WBO, což se mu povedlo ještě ve střední váze.

Reklama

Související témata: