Hlavní obsah

I když už chodím do práce, pořád nejlepším stačím, říká střelkyně Emmons

Arnhem/Praha

Z evropských šampionátů ve vzduchové pušce se Kateřina Emmons (31) pravidelně vracela s medailemi. Ta poslední je z roku 2012 a má stříbrný lesk. I když nejlepší český střelkyně už spojila sport s civilním povoláním, ani do nizozemského Arnhemu nejede bez nadějí na cenný kov. Její disciplína je na programu v pátek.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Střelkyně Kateřina Emmons

Článek

V jaké jste před šampionátem formě?

V rámci možností jsem připravená dobře. Od podzimu bojuji s různými nemocemi a ani teď nejsem úplně fit. To není výmluva. Udělám maximum, abych pomohla i týmu. S Nikolou Mazurovou a Gábinou Vognarovou má kvalitu, takže bychom měli být mezi pěti nejlepšími, které si to rozdají o medaile. Individuálně uvidíme, jak se mi povede a na co budu mít.

Už nejste vyloženě profesionální střelkyní. Daří se vám skloubit zaměstnání s tréninkem?

Nemám s tím problém. Trénuji dvakrát v týdnu, což mi stačí. Za čtrnáct let střílení jsem se už naučila zvládat techniku i psychiku. Nepotřebuji střílet na kvantitu, ale na kvalitu, pravidelně si opakovat návyky. Věděla jsem, že když začnu pracovat, půjdu výkonnostně trochu dolů. Ta hranice, na které se pohybuji, je v průměru o dva až tři body nižší, než když jsem trénovala denně. Vzhledem k tomu, že můj bodový průměr byl ale vždycky vysoký, jsem stále schopná konkurovat těm nejlepším.

Co vlastně děláte jako civilní povolání?

Pracuji ve firmě Shape Corp. jako wellness koordinátorka. Na starosti mám vymýšlení a nastavení celého programu péče o zaměstnance. Práce mě ohromně baví a úkoly, které mám před sebou, beru jako velkou výzvu. Denně pracuji s lidmi, kteří mě inspirují, a učím se od nich. Práce mi pomáhá i ve střelbě. Cítím se lépe jako člověk. Neustále se učím a tvořím něco hodnotného. Psychicky mi to hodně pomáhá.

Jaké máte cíle v této sezóně?

Vybojovat pro Česko účastnické místo na olympiádě v Riu. Šance letos bude především na Světových pohárech.

Reklama

Související témata: