Hlavní obsah

Když se Tyson proměnil ve zvíře. Šokující ukousnutí ucha slaví 20 let

Praha

Okamžik, který šokoval, po letech se ale zařadil k těm, na které se stále vzpomíná. Dvacet let uplynulo od momentu, kdy boxer Mike "Zvíře" Tyson ukousl kousek ucha soupeři. Když Evander Holyfield ucítil bolest, vyskočil z klinče bolestí. Následně kamery odhalily proč. Kus pravého ucha mu chyběl a tekla z něj krev.

Mike Tyson vs. Evander Holyfield - 1997

 
Článek

V roce 1997 odešel Holyfield z ringu a chyběl kus ušního boltce, stalo se v zápase o titul mistra světa těžké váhy v Las Vegas. V ten moment byli s Tysonem nepřátelé, usmířili se až po dvanácti letech. Ruce si podali v televizní show Oprah Winfreyové.

„Znáte ten okamžik, kdy vám napětím ze zápasu pění krev v žilách a v dané chvíli je to silnější než vaše racionální uvažování. Občas se stáváte někým, kým nejste," vzpomínal před lety Tyson na zápas, který se zapsal do historie boxu jako jeden z nejbizarnějších okamžiků.

Překonal i ukončení sportovního klání z roku 1993, kdy zápas Holyfielda s Riddickem Bowiem přerušil parašutista, který přistál uprostřed ringu a zranil tři okolo stojící diváky.

Reklama

Související témata: