Hlavní obsah

Kličko se chystá na lov, Joshua plánuje vyhnat dalšího soka z ringu

Praha

Dnes je den D pro těžkou boxerskou váhu na celém světě. Souboj, který není dalším v řadě. Anthony Joshua vs. Vladimir Kličko. Bitva nastupující generace, jež se popasuje se zkušeností. Na stadiónu ve Wembley usedne 90 tisíc fanoušků, kteří čekají bitvu, jež může hodně napovědět o dalších letech. Nejdražší lístek na zápas stojí dva tisíce liber. Co oba bijci, kteří si mají rozdělit 20 miliónů liber, před duelem řekli?

Foto: Profimedia.cz

Anthony Joshua a Vladimir Kličko při pózování před sobotním duelem.

Článek

Kličko a Joshua na veřejném trénikovém zápase

Vladimir Kličko:

„Lidé mě mohou a nemusí mít rádi, když ale nemáte vyzyvatele, je to vždycky nuda."

„Moje tituly jsou pryč, ale dá se říct, že mám teď větší klid. Jsem svobodnější, předtím jsem musel být pořád ve střehu, teď tu není takový tlak."

„Nemám co obhajovat, musím změnit přístup a vydat se na lov. Z mojí strany to bude jiný zápas, nebudu vyčkávat a držet se v pozadí. Je štěstí, že proti mně stojí Joshua. Jde o to, jestli on už je velký, nebo já ještě velký boxer."

Naše čísla jako je výška, váha a věk jsou jen čísla. Půjde o souboj dvou vyrovnaných, vidím to 50 na 50."

„Anthony je skvělý sportovec, pokud vyhraje, pogratuluju mu. Pokud zvítězím já, pomůžu mu vrátit se zpět."

„On má odhodlání, fyzické schopnosti, umí boxovat, dokáže zvedat závaží, je silný. Má velké schopnosti, ale crossfit není box."

Anthony Joshua:

„Jsem v pohodě, vždy jsem razil názor, že si nesmím na nic hrát a předstírat. Oba vkročíme do ringu a budeme chtít vyhrát, dát tvrdou ránu, být ve střehu. Co se stane potom, není podstatné."

„Vyhrávat před limitem je moje práce. Jako profesionál jsem ještě nepoznal porážku. Hodně borců jsem poslal z ringu, plánuju to i nadále, i teď plánuju k.o."

„Respektuji ho. Jako mladý jsem ho sledoval. Pokud se mě ptáte, jak ho porazím, slovy to můžu snadno předvést, jenže to musím dokázat i v ringu. Nastoupím proti boxerovi, který patří mezi pět nejlepších v historii těžké váhy."

„Pokud bych nemohl boxovat, nebyl bych zde. Možná nejsem nejlepší, ale co dělám, dělám brilantně. A to mě dostalo až sem. Malé věci, které dělám, pracují pro mě. Když on tvrdí, že je nejlepší boxer, budiž. Jakmile začnu dávat rány do tvé čelisti, ucítíš moji sílu."

Kdo podle Vás zvítězí?
Vladimir Kličko
64,9 %
Anthony Joshua
35,1 %
Celkem hlasovalo 22636 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.