Hlavní obsah

Kodedové na MS v moderním pětiboji nevyšel šerm a ztrátu už nedohnala. Kuf prošel do mužského finále

Varšava

Česká moderní pětibojařka Barbora Kodedová obsadila na mistrovství světa ve Varšavě po nepovedeném šermu 27. místo. Zvítězila stříbrná olympijská medailistka Samantha Murrayová z Velké Británie, na stupně vítězů ji doprovodily čínské závodnice Čchen Čchien a Liang Wan-sia. V sobotu budou v polské metropoli bojovat o medaile muži. Z kvarteta českých pětibojařů prošel do finálového závodu pouze Jan Kuf.

Foto: Komorous pětiboji/Filip moderním v svaz Český, ČTK

Jan Kuf (vepředu) v semifinále MS ve Varšavě.

Článek

Čtyřiadvacetiletá Murrayová už měla z MS dvě zlaté medaile, loni i předloni pomohla Britkám vyhrát soutěž družstev. Tentokrát ovládla individuální závod, do cíle závěrečné kombinované disciplíny přiběhla první s osmisekundovým náskokem před Čchen Čchien. Obhájkyně titulu a olympijská vítězka Laura Asadauskaiteová z Litvy skončila pátá.

Kodedová se do finále MS probojovala jako jediná ze tří českých reprezentantek. V úvodním šermu vyhrála jen 14 z 35 duelů a z třetí desítky průběžného pořadí se už výš nepropracovala. "Ve finále měla čtyři disciplíny z pěti vynikající, celý výsledek však ovlivnil nepodařený šerm," uvedl v tiskové zprávě trenér Jakub Kučera.

Po špatném šermu se už Kodedové dařilo. Zaplavala si osobní rekord, na koni jela s jedinou chybou a na závěr šla kvalitní kombinovanou disciplínu - střelbu s během. "I když motivaci v běhu už neměla takovou, zastřílela skvěle a o hodně si vylepšila osobák. S výjimkou šermu bychom všichni měli být spokojení," řekl kouč.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články