Hlavní obsah

Kuf byl čtrnáctý v úvodním závodě SP v moderním pětiboji

Budapěšť

Moderní pětibojař Jan Kuf obsadil v úvodním letošním závodě Světového poháru krátce po prodělání covidu-19 čtrnácté místo. O tři pozice za ním se umístil Martin Vlach, Marek Grycz se z desátého místa po úvodním plavání propadl postupně až na 33. příčku. V maďarské metropoli slavil premiérové vítězství v kariéře lotyšský reprezentant Pavels Švecovs těsně před Egypťanem Ahmedem Hamedem.

Foto: Komorous Filip Foto, ČTK

Český moderní pětibojař Jan Kuf při parkuru.

Článek

"Závod byl pro mě plný očekávání toho, co ve mně zanechal covid. V pondělí mi skončila karanténa, takže jsem vůbec nevěděl, s čím sem jedu a jestli budu schopen závodit. Semifinále proběhlo docela dobře, stejně jako tři pěti z finále. Únava ale byla znát trochu víc než normálně," uvedl Kuf v nahrávce pro média.

Bývalému evropskému šampionovi se povedl zejména šerm, po němž byl v polovině soutěže sedmý. Do závěrečné kombinované disciplíny - běhu se střelbou - vyrážel jako čtvrtý. "V normálním stavu bych měl ambice to udržet, nebo se posunout výš. Ale dneska to byl bohužel spíš boj o přežití. Nějaký body do světového žebříčku tam jsou, což je důležitý, abych se mohl kvalifikovat na finále Světového poháru. To je asi to hlavní, na čem teď záleží," řekl Kuf. "Uvidíme, jestli ten závod na mně nezanechá přece jen nějaké dopady. Věřím, že ne a že se to bude jen zlepšovat," dodal bronzový medailista z mistrovství světa v roce 2014.

Foto: Komorous Filip Foto, ČTK

Spokojený Jan Kuf při šermu.

V neděli vyvrcholí úvodní díl SP smíšenou štafetou.

Závod SP v moderním pětiboji v Budapešti - muži:
1. Švecovs (Lot.) 1478
2. Hamed (Eg.) 1478
3. Dogue (Něm.) 1464,
...14. Kuf 1437,
17. Vlach 1434,
33. Grycz (všichni ČR) 1396.

Reklama