Hlavní obsah

Kvůli koronaviru bylo odloženo školení dobrovolníků pro olympijské hry

Tokio

Kvůli epidemii koronaviru pořadatelé odložili školení dobrovolníků pro letní olympijské a paralympijské hry v Tokiu. V akci by jich na přelomu července a srpna mělo být 80 000. Jejich výcvik začal loni v říjnu. Tehdy organizátoři uvedli, že se na třinácti místech v Japonsku uskuteční do konce února tři stovky školicích akcí.

Foto: Han Sang-kyun, ČTK/AP

Kvůli epidemii koronaviru pořadatelé odložili školení dobrovolníků pro letní olympijské a paralympijské hry v Tokiu.

Článek

Ty ale byly momentálně pozastaveny. "V rámci preventivních opatření proti šíření infekce nového koronaviru jsme se rozhodli výcviky odložit," uvedl organizační výbor v tiskové zprávě. Nové termíny a místa školení plánoval sdělit dotčeným lidem později.

Pořadatelé ujišťovali, že na konání OH to nebude mít vliv. "Nezvažuje se zrušení her a odložení těchto aktivit nijak neovlivní přípravu na hry. V souladu s vládní politikou prevence šíření infekčních onemocnění budeme potřebu jakýchkoliv aktivit ve spojení s olympiádou posuzovat případ od případu," doplnili.

Při školení se dobrovolníci seznamují s detaily o olympijských a paralympijských hrách i historií. Dostávají informace, co se od nich při pomoci sportovcům, fanouškům a novinářům očekává. V březnu by se měli dozvědět, jakou konkrétní pozici budou při olympijských nebo paralympijských hrách vykonávat. V dubnu by měl začít specializovaný výcvik zaměřený na tyto konkrétní úkoly.

Reklama

Související témata: