Hlavní obsah

Letecký den a nečekané KO mimo ring. Legendární boxer netradičním způsobem ukončil kariéru

Debut si připsal v roce 1988, skončil v roce 2016. Profesionální boxerskou scénu si užíval osmadvacet let. Američan Bernard Hopkins stihl za tu dobu 67 zápasů. První prohrál, poté ale rozjel velký koncert, který ukončil až v jedenapadesáti letech. Bohužel soupeř Joe Smith Jr. s jeho rozlučkou neměl velké slitování. V osmém kole poslal soka z ringu, během chvilky skončil na zemi, ze které ho museli sbírat pořadatelé.

Bernard Hopkins vs. Joe Smith a jejich boj v Los Angeles. Jedenapadesátiletý Američan skončil mimo ring, takto uzavřel svoji kariéru.

Článek

Hopkins byl nejvíce vidět mezi lety 1994 až 2005. To byla jeho nejzářivější léta. O víkendu mu rozhodčí Jack Reiss pomohl ukončit kariéru. Ale v rámci pravidel. Technický knokaut, protože Hopkinsovi se nepodařilo vrátit zpátky do ringu během potřebných dvaceti sekund. Američan porazil Američana, mladší jako první dokázal udolat tuto legendu před limitem.

Smith, kterému je sedmadvacet let, byl mírným favoritem, ale s takovým koncem patrně nikdo nepočítal, a to ani dvacet tisíc fanoušků v Los Angeles. Série úderů a zraněný rodák z Philadelphie měl po zápase. Dostal se mezi provazy, neudržel balanc a ocitl se o patro níže. Nečekaný konec kariéry.

"Jsem v šoku z toho, že mu to dali, vystrčil mě z ringu. Udeřil jsem se do hlavy a pochroumal kotník, jak jsem skončil na zemi, nemohl jsem vstát. Kdyby mě nevytlačil z ringu... začínal jsem být lepší, on začal uvadat," řekl k poslednímu zápasu Hopkins.

Reklama

Související témata: