Hlavní obsah

Lístky na box století zmizely za minutu. Přeprodávají se za statisíce dolarů

Praha
Aktualizováno

Už jen týden zbývá do nejočekávanějšího boxerského duelu v novém století mezi Američanem Floydem Mayweatherem a Filipíncem Mannym Pacquiaem a šílenství kolem souboje v lasvegaském komplexu MGM Grand nabírá na obrátkách. Minulý týden šla do dodatečného prodeje necelá tisícovka vstupenek v cenovém rozmezí 1500 - 7500 dolarů (zhruba 38 000 - 190 000 korun). Výsledek? Lístky byly za necelou minutu pryč a vzápětí se začaly objevovat na internetu za neuvěřitelné ceny.

Foto: Jae C. Hong, ČTK/AP

Floyd Mayweather (vlevo) a Manny Pacquiao na tiskové konferenci v Los Angeles.

Článek

Ostře sledovaný souboj bude přímo v hotelovém gigantu v ráji hazardu sledovat 16 500 diváků, většina vstupenek ale putovala do táborů obou boxerských star a televizním společnostem. O hromadu lístků, které šly do prodeje ve čtvrtek v devět hodin večer našeho času, se tak strhla neméně urputná bitva a za necelou minutu už ticketingový server hlásil „Vyprodáno".

Je ovšem otázka, kolik z úspěšných kupujících - prodej byl omezen na čtyři vstupenky na osobu - skutečně do Vegas přijede a kolik z nich bere supersledovanou akci jen jako zdroj rychlého příjmu.

Jen pár minut po rozebrání vstupenek se totiž objevila nabídka lístků na zápas na portále StubHub, na kterém sportovní fanoušci mohou nakupovat i prodávat, a cena zde vyšplhala až na neuvěřitelných 128 000 dolarů (víc než 3,2 miliónu korun)! Veřejnosti nedostupná nejatraktivnější místa přímo u ringu se přitom prodávala za 10 000 dolarů.

Ring na dosah? Za devět miliónů

I lístky na nelákavější sedadla se ale nakonec dostala do veřejného prodeje. Na již zmiňovaném serveru StubHub bylo ještě v pondělí k mání několik vstupenek do sektorů přímo u ringu až za šílených 361 000 dolarů, tj. víc než devět miliónů korun.

MGM Grand minulý týden rovněž pustil do prodeje 50 tisíc vstupenek za 100 dolarů, které fanouškům umožní vstup do komplexu a sledování boje na velkoplošných obrazovkách. S napětím očekávaný duel boxerských hvězd, jehož realizace trvala roky, začne v Las Vegas o půlnoci (SELČ) z 2. na 3. května.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.