Hlavní obsah

Medveděvová po zranění a covidu přijde o mistrovství Ruska

Dvojnásobná mistryně světa v krasobruslení Jevgenija Medveděvová se nezúčastní ruského šampionátu, kde se rozhoduje o složení týmu pro vrcholné akce sezony. Na podzim se potýkala s bolavými zády a pak se nakazila covidem-19.

Foto: Profimedia.cz

Dvojnásobná mistryně světa v krasobruslení Jevgenija Medveděvová se nezúčastní ruského šampionátu

Článek

Mistrovství Ruska začne na Štědrý den, ale Medveděvová se teprve v úterý vrátila po dlouhé pauze na led. Její patálie začaly zraněním zad, kvůli kterému musela vynechat závod Grand Prix v Rusku. "Měla jsem velké bolesti, přišla jsem o více než měsíc tréninku. Hodně času jsem strávila léčbou. A sotva se záda zlepšila a vrátila jsem se do tréninkového režimu, vážně jsem onemocněla," řekla Medveděvová agentuře TASS.

Testy potvrdily covid-19. "Kvůli nemoci jsem přišla o většinu listopadu a chvilku v prosinci. Skončila jsem v nemocnici s vážným poškozením plic. Teď jsem víceméně zdravá, ale na led jsem se dostala teprve 8. prosince," doplnila jednadvacetiletá krasobruslařka.

Naposledy reprezentovala v roce 2019

Mistryně světa z let 2016 a 2017 a stříbrná olympijská medailistka z Pchjongčchangu v poslední době podobně jako jiné zkušené ruské závodnice jen obtížně čelí nástupu mladších závodnic, které předvádějí čtverné skoky nebo trojitý axel.

Naposledy Medveděvová na velké akci reprezentovala v roce 2019, kdy byla dodatečně nominovaná na MS a získala bronz. Před touto sezonou se vrátila od trenéra Briana Orsera k Eteri Tutberidzeové. Bylo to mimo jiné důsledkem pandemie koronaviru, která komplikovala Medveděvové přípravu v zámoří.

Reklama