Hlavní obsah

Ministerstvo zemědělství se kvůli Pardubické moc přes kapsu neplácne

Pardubice

Stát plánuje přispět 2,5 miliony korun na 130. ročník Velké pardubické. Uvádí to ministerstvo zemědělství v materiálu, který dostane v pondělí pro informaci vláda. Celkový rozpočet slavného dostihu je 13,36 milionu korun. Z ministerských peněz se nebudou platit odměny pro nejlepší, které činí téměř sedm milionů korun, nebo občerstvení za milion.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Velká pardubická se letos uskuteční za zpřísněných podmínek

Článek

Stát přispěje na tiskoviny, trofeje, zaplatí více než půl milionu korun za ostrahu a také 600.000 korun za služby spojené s dostihy, například za zajištění záchodů, stanů, tlumočníky nebo za hudební produkci. Loni stát akci podpořil pěti miliony korun.

"V rámci záštity je záměr poskytnout finanční podporu ve výši 2,500.000 Kč. Tato suma umožní plně realizovat 130. Velkou pardubickou s dalšími partnery. Letošní rok s ohledem na koronavirová opatření přináší řadu organizačních komplikací - od nutnosti uspořádat všechny kvalifikace během dvou měsíců, po nároky na sektorování prostor a pořadatelskou službu," uvádí ministerstvo. Akce je podle něj přínosem pro region, zaměstnanost a podporu investic. Dalšími partnery jsou Slavia pojišťovna, město Pardubice, CzechTourism, Pardubický kraj nebo Státní zemědělský intervenční fond.

Velká pardubická se má konat 11. října. Obvyklá návštěvnost bývá kolem 20.000 až 30.000 lidí, letošní ročník však výrazně ovlivní opatření proti šíření koronaviru.

Reklama