Hlavní obsah

Musíme být větší herci, říkají před šampionátem v Ostravě Dušková s Bidařem

Ostrava

Premiérový start na seniorském evropském šampionátu čeká ve středu na ledě ostravské Ostravar Arény českou sportovní dvojici Anna Dušková a Martin Bidař. Nervózní z toho úřadující juniorští mistři světa ale nejsou. Koneckonců v Ostravě už před nedávnem závodili na soutěži ISU Junior Grand Prix 2016 - Czech Skate, a zvítězili.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Krasobruslaři Anna Dušková a Martin Bidař během vyhlášení ankety Sportovec roku 2016 v Praze.

Článek

„Nejvíce nervózní budeme na pokoji. Jakmile vyjedeme na led, tak to z nás spadne. V Ostravě jsme od neděle, led jsme se si už stihli osahat a je perfektní. Lepší, než jaký máme v Praze. A co je podstatné, jak v tréninkové, tak v hlavní hale je úplně stejný," chválili ostravské prostředí Dušková s Bidařem.

Na konkrétní umístění sedmnáctiletí čeští krasobruslaři nemyslí. Chtějí si domácí šampionát především užít a potěšit trenérku Evu Horklovou. „Když se to bude líbit jí, bude se to líbit i divákům a my budeme mít radost. Nejvíce se těším na soupeření se zkušenějšími," pověděla Dušková. „Startovní pole je opravdu hodně silné. Samí mistři světa a Evropy, olympijští vítězové," doplnil partnerku Bidař.

Pro ME dostali ve škole omluvenky

Závody s dospělými si česká dvojice už vyzkoušela a ví, v čem zaostávají. „Více se dbá na předvedení sestavy. Musíme zlepšit, jak my říkáme, tu divadelní část. V tom mají ostřílenější dvojice výhodu a jsou v tom lepší. Musíme se naučit být větší herci," popsal Bidař, který za měsíc oslaví osmnácté narozeniny.

Na prvním tréninku oba trochu zaskočilo teplo v hale. Když závodili v Ostravě počátkem září, bylo teplo i venku, teplotu u ledu proto tolik nevnímali. „Nejsme na to příliš zvyklí, ale asi by nám to nemělo nějak vadit. Jen je nám trochu více teplo a více se potíme," smál se Bidař.

Oba mladí krasobruslaři zvládají kromě krasobruslení i školu. Dušková studuje gymnázium, Bidař zdravotní lyceum Pro evropský šampionát dostali oba pražští studenti omluvenky. „Nechodíme do školy už druhý týden kvůli obavám z chřipkové epidemie. Všechny známky se mi ale podařilo uzavřít, moje třída navíc odjela na lyžák, takže bych stejně nechodila," vykládala Dušková.

Reklama

Související témata: