Hlavní obsah

Nejsilnější muž světa. Drobeček z Anglie roztáhl i letadlo

Praha

Pokud se pouštějí do zápolení tito drobečkové, je lépe zůstat v ústranní a jen tiše a obdivně pozorovat jejich výkony a proporce. O víkendu se stal nejsilnějším mužem světa Eddie Hall, který porazil i „Horu“ Júlíuse Björnssona, který je znám ze seriálu Hra o trůny.

Eddie Hall vyhrál v Bostwaně a může se hrdě prohlásit za nejsilnějšího muže světa.

Článek

Devětadvacetiletý Hall je prvním Britem, který byl ve čtyřiadvacetileté historii korunován nejsilnějším mužem světa. Hall, který má přezdívku Beast, vyhrál v neděli v Bostwaně. Dřepoval s více než 300 kily, na laně táhl letadlo, autobus a zvedal metráky železa nad hlavu.

Podle serveru independent.co.uk Angličan spotřebuje denně 12 tisíc kalorií. „Nemůžu říct, jak jsem udělal WSM (World's Strongest Man), ale mohu říci, že jsem teď odešel jako WSM!" napsal Hall na svůj Instagram. „Děkuji všem svým fanouškům, sponzorům a mé rodině a přátelům. Velké díky mé ženě," dodal muž, který měří 191 centimetrů a váží 185 kilo.

„Tihle kluci na vrcholu už nejsou amatéři, jsou to profesionálové na plný úvazek a národní obři," ocenil pro server mirror.co.uk novodobé siláky Američan Brian Shaw, který čtyřikrát vyhrál titul nejsilnějšího muže světa.

Reklama

Související témata: