Hlavní obsah

Nenabažil se. Holyfield chce v 48 letech další titul. Postaví se do ringu i v Praze?

Stále má živočišnou sílu, kterou chce světu dokazovat, touží po adrenalinu, emocích. Evander Holyfield nehodlá jít do boxerského železa, pořád má hlad se bít. Osmačtyřicetiletý bojovník si vyhlédl další kořist. V sobotu o světový titul v těžké váze organizace WBA svedou boj Alexander Povetkin a Ruslan Čagajev. A vítěze Američan chce. Ten chlapík, který může za pár měsíců boxovat i v Praze!

Foto: ČTK/AP

Evander Holyfield (vlevo) a Mike Tyson ve společnosti moderátorky Oprah Winfreyové

Článek

„Miluji box, cítím se v pohodě, chci se opět stát mistrem světa,“ prohlásil Holyfield pro boxingscene.com před sobotním kláním, které se uskuteční v německém Erfurtu. Právě na návštěvě u západních sousedů boxerská legenda testovala své šance na další možný duel. A to s promotérem Povetkina, který doposud všech svých jedenadvacet zápasů v kariéře vyhrál.

Proti němu se postaví Čagajev, který ví, jaké je mít v moci tento mistrovský pás. Ten mu patřil, když zdolal obrovitého Nikola Valujeva.

„Chci boxovat s vítězem. Zápas by měl být velmi zajímavý. Povetkin je pro mě favoritem. Je neporažený, je mistrem světa, stal se olympijským vítězem,“ vyslal Holyfield svoji předpověď před víkendovým kláním. A právě on se může za pár měsíců představit i v Praze. A ne jako host galavečara, což byl příklad legendárního Mike Tysona, který přijel v březnu.

Holyfield v Praze? Padesát na padesát 

Promotéři chtějí, aby Holyfield přijel i s boxerským nádobíčkem. „Po prázdninách máme dohodnutá další jednání, snad se rychle dohodneme, vidím to padesát na padesát. Pokud by přijel, tak chceme, aby měl v Praze zápas,“ řekl Sport.cz Pavol Mucha, jeden z mužů, který se snaží o příjezd další ikony světového boxu. Tysona mají Mucha s Ladislavem Kutilem za sebou, teď je tu další těžký kalibr z Ameriky.

Boxer z Alabamy je čtyřnásobným světovým šampiónem. V těžké váze slavil titul mistra světa poprvé v roce 1990. Naposledy vstoupil do ringu v květnu v Dánsku s Brianem Nielsenem, vyhrál technickým k.o. Další výhra od té první, ta se přitom datuje už k roku 1984!

Reklama

Související témata: