Hlavní obsah

Nymburský si pátým místem na SP v Osijeku vystřílel letenku do Tokia

Osijek

Petr Nymburský obsadil páté místo v libovolné malorážce na 3x40 ran na Světovém poháru v Osijeku a v interním souboji s Filipem Nepejchalem si vystřílel účast na olympijských hrách v Tokiu. Druhým českým olympionikem v této disciplíně bude Jiří Přívratský, který skončil ve finále sedmý.

Foto: Ivana Roháčková

Petr Nymburský (vlevo) a Filip Nepejchal.

Článek

Česko má v libovolné malorážce na 3x40 ran dvě olympijská místa, která už před dvěma lety vybojovali Nepejchal s Nymburským. Představitelé Českého střeleckého svazu nicméně rozhodli, že do Tokia pojede určitě Přívratský, jenž byl před měsícem pátý a nejlepší z české trojice na mistrovství Evropy.

O druhém účastníkovi se tak mělo rozhodnout dnes mezi Nepejchalem a Nymburským. V souboji uspěl už v základní části předloňský mistr Evropy Nymburský, jenž na rozdíl od Nepejchala postoupil z kvalifikace. Velký talent Nepejchal byl v roce 2019 vyhlášen v disciplíně nejlepším střelcem světa a nejspíš doplatil na ztrátu formy způsobenou loňským zraněním achilovky. Dnes skončil čtrnáctý.

Soutěž vyhrál Ukrajinec Serhij Kuliš.

Po sobotních medailových umístěních v soutěžích družstev dnes sahali skeetaři po dalším cenném kovu v mixu. Jakub Tomeček s Barborou Šumovou ale podlehli v duelu o bronz 33:36 Itálii. Druhá česká dvojice Tomáš Nýdrle, Anna Šindelářová skončila šestá.

SP ve sportovní střelbě v Osijeku (Chorvatsko):
Muži:
Libovolná malorážka 3x40 ran:
1. Kuliš (Ukr.) 460,0,
2. Kamenskij (Rus.) 458,6,
3. Jány (SR),
...
5. Nymburský (ČR),
7. Přívratský (ČR),
v kvalifikaci 14. Nepejchal (ČR).
Skeet - smíšená družstva, finále:
Flores, Crovettová Chadidová (Chile) - Milčev, Malovičková (Ukr.) 35:34,
o 3. místo:
Rossetti, Bacosiová (It.) - Tomeček, Šumová (ČR) 36:33,
...
v kvalifikaci 6. Nýdrle, Šindelářová (ČR).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články