Hlavní obsah

Obhájce titulu Golden State ovládl reprízu finále NBA s Bostonem

Basketbalisté Golden State zvítězili v repríze červnového finále NBA nad Bostonem 123:107 a ukázali, že stále mají velkou sílu, přestože jsou v Západní konferenci až osmí. Pro Boston to byla teprve šestá porážka v sezoně a stále drží první místo v celé soutěži. O překvapení se postaral Brooklyn, který v Indianě nechal odpočívat sedm svých nejlepších hráčů, přesto dokázal zvítězit 136:133.

Foto: Cary Edmondson, Reuters

Golden State v NBA porazil Boston

Článek

Warriors nastoupili bez zraněné opory Andrewa Wigginse, ale i tak proti zatím nejlepšímu týmu sezony dominovali. Vedli téměř celý zápas a postupně navýšili náskok až na 20 bodů. Klay Thompson k tomu přispěl 34 body, Stephen Curry dal 32 bodů včetně šesti trojek. ůMinule jsme zkolabovali s Utahem a je vždy dobrý pocit, když se na porážku odpoví takto dobrým výkonem, jaký jsme ukázali proti Bostonu," řekl Thompson.

V dresu Bostonu dal 31 bodů Jaylen Brown, Jayson Tatum přidal 18 bodů. "Warriors nás opravdu prověřili. Hráli skvěle a my bychom nesměli chybovat, abychom mohli uspět. Teď víme, na čem musíme zapracovat," řekl kouč Bostonu Joe Mazzulla.

K nezvyklému kroku se odhodlal Brooklyn, který proti Indianě nenasadil své opory. Odpočívat nechal i Kevina Duranta s Kyriem Irvingem, dále pak Bena Simmonse, Royce O'Nealea, Nica Claxtona, Setha Curryho a Joea Harrise. V tu chvíli se zdálo, že proti Pacers nebudou mít Nets šanci, neboť postrádali svých sedm nejlepších střelců. Jenže hráči z lavičky se nezalekli a pustili se s Indianou do přestřelky.

Foto: Cary Edmondson, Reuters

Basketbalisté Golden State a Bostonu v NBA

"Několik hráčů je nemocných a nechtěli jsme v nabitém kalendáři riskovat, že z toho bude velký problém, proto jsme je nechali doma si odpočinout a vyléčit se. Ale to neznamená, že jsme sem nepřijeli s cílem vyhrát," řekl trenér Brooklynu Jacque Vaughn. "Hráči ukázali, co je v NBA potřeba. Být neustále připraven a čekat na svoji šanci Ta dnes přišla a oni ji využili," dodal.

Náhradník Cam Thomas si 33 body vytvořil maximum v NBA, více bodů dal jen jednou na univerzitě. Veterán Patty Mills pomohl 24 body. Indianě nestačilo ani 35 bodů a devět asistencí Tyreseho Haliburtona.

San Antonio vyhrálo podruhé za sebou, když porazilo Miami 115:111. Úspěchem oslavilo 26. výročí od prvního utkání trenéra Gregga Popoviche na lavičce Spurs. "Výhra je ten nejlepší dárek," řekl nejdéle sloužící kouč v lize.

Dallas postrádal Luku Dončiče a bez něj utrpěl vysokou porážku v Chicagu 115:144. DeMar DeRozan pomohl Bulls 28 body.

Denver zvítězil 115:110 nad Utahem i díky triple doublu Nikoly Jokiče. Dvojnásobný nejužitečnější hráč soutěže nasbíral 31 bodů, 12 doskoků a 14 asistencí. Jamal Murray pomohl 30 body. Utah podobně jako Brooklyn postrádal řadu opor včetně Lauriho Markkanena.

Reklama

Související témata: