Hlavní obsah

Paráda! Zápasnice Hanzlíčková získala bronz na ME

Varšava

Zápasnice Adéla Hanzlíčková získala bronzovou medaili na mistrovství Evropy ve Varšavě. V duelu o třetí místo v kategorii do 68 kg porazila šestadvacetiletá česká reprezentantka za 45 sekund na technickou převahu Ilanu Kratyšovou z Izraele. "Docela mě překvapilo, jak to bylo rychlé. Byla jsem ale dobře nastavená, věděla jsem, že mi trenér věří, že to zvládnu a já tomu taky věřila. Šla jsem do toho naplno a dokázala to," uvedla Hanzlíčková pro Český svaz zápasu.

Foto: Svaz zápasu České republiky

Zápasnice Adéla Hanzlíčková získala bronzovou medaili na ME. Z medaile měla pořádnou radost.

Článek

Hanzlíčková díky druhé výhře na turnaji vybojovala druhou seniorskou medaili z kontinentálního šampionátu. Vicemistryně Evropy z roku 2019 ve středu ve čtvrtfinále porazila Litevku Danute Domikaityteovou a v boji o postup do finále pak nestačila na Francouzku Koumbu Larroqueovou.

V duelu o bronz Hanzlíčková na Izraelku, jež má na kontě tři evropská stříbra, nastoupila aktivně. Po půlminutě zaútočila o čtyři roky starší soupeřce na nohy, nejprve se ujala vedení 2:0 a krátce poté soupeřku několikrát otočila a rozhodčí zápas ukončil.

Radost z bronzové medaile si užívala, i když uvnitř cítila, že mohla myslet i výš. "Jasně že jsem chtěla víc, ale v rámci možností a vzhledem ke všem okolnostem jsem spokojená. Třetí místo na Evropě je krásný," konstatovala.

Myslet musela hlavně na zraněný prst, kterýsi poranila ve vítězném zápase proti Domikaityteové. Mohl totiž její plány komplikovat. "Prst byl vykloubený, museli mi ho nahazovat. Teď hraje všemi barvami a nemůžu s ním hýbat. Po příjezdu domů půjdu na rentgen a uvidíme, co s tím bude," naznačila, co trochu kalí bronzovou radost.

Třetí místo na Evropě ji mohlo před olympijskou kvalifikací uklidnit, zranění tomu však zabránilo. "Zranění mi klid spíš ubralo, protože se budu bát, aby bylo vše v pořádku. Ale medaile mi zase dodala sebevědomí," přiznala úspěšná zápasnice a okomentovala svůj nejbližší program do olympijské kvalifikace. "Teď budu už doma v Čechách a uvidíme co dál, to se rozhodne až podle rentgenů."

Mistrovství Evropy v zápase ve Varšavě:
Ženy:
Do 50 kg: 1. Stadniková (Ázer.), 2. Selišková (Bulh.), 3. Lukasiaková (Pol.) a Poleščuková (Rus.).
Do 55 kg: 1. Oršušová (Rus.), 2. Zasinová (Pol.), 3. Anaová (Rum.) a Děmková (Ukr.).
Do 59 kg: 1. Dudovová (Bulh.), 2. Čumikovová (Rus.), 3. Žydačevská (Rum.) a Ničitaová (Mold.).
Do 68 kg: 1. Larroqueová (Fr.), 2. Velijevová (Rus.), 3. Hanzlíčková (ČR) a Berežná (Ukr.).
Do 76 kg: 1. Mäeová (Est.), 2. Vorobjovová (Rus.), 3. Vescanová (Fr.) a Rotterová-Fockenová (Něm.).

Reklama

Související témata: