Hlavní obsah

Problémy s proudem v Soči skončily, čeští sáňkaři už zase trénují

Soči

Sáňkaři na olympijské trati v Soči už opět trénují. Organizátoři dali do pořádku problémy s elektřinou, která v úterý vypadla a přinutila závodníky nedobrovolně odpočívat. Ve středu do Soči odjeli na soustředění čeští bobisté, sáňkaři jsou na místě už několik dní až do pátku. Tyto dva týdny jsou jediné, kdy se dá v olympijském korytu před únorovými hrami trénovat.

Foto: Ivana Roháčková

Sáňkaři Lukáš (vlevo) a Antonín Brožové.

Článek

"Náš tým měl tréninky dnes od rána, takže už je všechno v pořádku," potvrdil předseda Českomoravské sáňkařské asociace Drahoslav Hušek. V Soči je kompletní česká reprezentace - dvojice Antonín a Lukáš Brožové, Matěj Kvíčala s Jaromírem Kuderou a jednotlivci Ondřej Hyman a Vendula Kotenová. "Účast na tomto kempu je jednou z povinností, abychom mohli usilovat o nominaci na olympijské hry," řekl Hušek.

Účast na hrách v Soči ještě nemá nikdo ze sáňkařů jistou. Boj o nominaci začíná závodem Světového poháru v Lillehammeru v polovině listopadu, rozhodovat bude pořadí ve světovém žebříčku a jasno bude nejpozději 18. prosince. "Testujeme nové materiály, porovnáváme časy s velkými výpravami a zatím to vypadá dobře," uvedl Hušek.

Kvůli přerušení dodávek proudu v pondělí předčasně ukončili jízdy Američané a další tréninky byly zrušeny. Problémy prý měli sportovci i v hotelech, kde rovněž vypadávala elektřina. "Už je všechno v pořádku," řekl kouč Američanů Mark Grimmette. Sáňkařům končí tréninky ve čtvrtek, pak budou testovat dráhu bobisté včetně Čechů.

Reklama

Související témata: