Hlavní obsah

Rozesmáté hvězdy na kalendáři

Praha

Rozesmáté tváře největších sportovních hvězd z „rodiny“ agentury Sport Invest Group nabízí kalendář na rok 2016. Takový by podle aktérů fotografií měl být pro všechny nadcházející rok, v němž všechny čekají velké sportovní cíle a vrcholné soutěže.

Ondřej Pýcha nafotil kalendář sportovních hvězdVideo: Sport Invest

 
Článek
Fotogalerie

Popáté je jeho autorem mistr fotograf Ondřej Pýcha. Z 350 sportovců, zastupovaných Sport Investem, jich vybral na kalendář 34 a zastupují široké spektrum šestnácti sportovních disciplín. Nechybí na nich samozřejmě plejáda světových šampiónů.

Pýcha za kalendáře z let 2013 a 2015 obdržel celostátní ocenění za originalitu a zpracování, a bez naděje, se zdá, nebude ani letos. „Při vymýšlení konceptu kalendáře jsem se nechal inspirovat velkou sportovní rodinou, kterou Sport Invest zastupuje. Chtěl jsem ukázat její velikost a sílu," popisuje záměr Pýcha.

Některá setkání byla premiérová

Během fotografování se podle vlastních slov pokoušel především zachytit bezprostřední náladu při setkání sportovců, často i z rozdílných sportovních odvětví, kteří se během roku jinak nepotkají. „Zároveň jsem chtěl promíchat sportovce všech disciplín, což se běžně stává vlastně jen během Olympiády, na kterou se v příštím roce všichni tolik těšíme, nebo při vyhlášení různých anket. A někteří sportovci zachycení v kalendáři se potkali skutečně zcela poprvé," vypráví Pýcha.

Setkání tak široké palety sportovců si vyžádalo letos obzvlášť náročné produkční zajištění. Hokejisté odlétali do zámoří už v létě, Petr Čech a další fotbaloví legionáři se dostanou do Prahy jen výjimečně, na domácí půdě se nenacházejí během roku příliš často například ani Martina Sáblíková či Ester Ledecká. Poprvé se fotilo 5. srpna, naposledy v první listopadový den.

V kalendáři najdete namátkou gólmana Petra Čecha se snowboardistkou Ester Ledeckou, hokejisty Petra Mrázka, Tomáše Hertla a Ondřeje Paláta, fotbalisty Michala Kadlece, Theodora Gebre Selassieho, Bořka Dočkala, novou hvězdu agentury Ladislava Krejčího, Marka Suchého, Pavla Kadeřábka, Tomáše Kalase, rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou a kanoistu Martina Fuksu, střelkyni Kateřinu Emmons, skokana na lyžích Romana Koudelku, házenkáře Filipa Jíchu, veslaře Ondřeje Synka a další...

Reklama

Související témata: