Hlavní obsah

Sáblíková přišla o velkou soupeřku

Cesta k medaili může být o něco snazší. O velkou soupeřku na lednovém ME ve víceboji v Heerenveenu přišla Martina Sáblíková. Nizozemka Ireen Wüstová neuspěla v silné domácí konkurenci v kvalifikaci. A podobně dopadla další rychlobruslařská ikona Sven Kramer.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Martina Sáblíková na archivním snímku

Článek

Tradiční rivalka české ledové královny a pětinásobná olympijská vítězka Wüstová byla podle nizozemských médií zdravotně indisponovaná, i tak je její nezdar šokem.

Po neúspěchu opustila heerenveenskou halu Thialf bez komentáře. Na šampionátu bude chybět poprvé od roku 2005, vícebojařskou mistryní Evropy se stala stejně jako česká hvězda pětkrát a naposledy v roce 2017. Kramer ovládl ME dokonce desetkrát.

V Heerenveenu se bude o evropské medaile závodit 16. a 17. ledna a domácí velmoc budou v ženské kategorii reprezentovat obhájkyně prvenství a národní šampionka Antoinette de Jongová, Irene Schoutenová a Joy Beuneová. I bez Wüstové však budou NIzozemky představovat mimořádnou sílu.

Čtyřnásobný olympijský vítěz Kramer uvolní trůn po triumfech na čtyřech předchozích ročnících, o nástupnictví se budou ucházet z pozice nizozemského šampiona Patrick Roest, který vloni na ME získal stříbro, a s ním Marcel Bosker a Marwin Talsma.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: