Hlavní obsah

Skončí dračí panování? Rozhodnout se může už v pátek v Ostravě

Praha

Druhou šanci dotáhnout finálovou sérii baseballové extraligy do vítězného konce a přerušit nadvládu Draků Brno budou mít v pátek večer (od 19 hodin) na domácím hřišti hráči ostravských Arrows. První možnost ve třetím utkání Czech Series promarnili, kdyř po dvou úvodních výhrách 7:5 v Brně a 4:3 doma, prohráli na hřišti Draků 0:4.

Foto: Sport.cz

Draci Brno budou usilovat o další úspěch

Článek

„I tak jsme ale spokojení, protože málokdo čekal, že po víkendu povedeme 2:1 a ve třetím utkání budeme bojovat o titul. Ve třetím zápase zaházel za Draky výborně Péťa Minařík, který udržel náš útok. V obraně byly oba týmy výborné. Rozhodovaly opět maličkosti a ty mluvily pro Draky. Jeden nechycený balon nás stál dva body," vrátil se ke třetímu utkání finále kapitán Ostravy Aleš Navrátil.

Před oběma celky je zřejmě klíčové utkání série. V případě vítězství domácího celku se Ostrava dočká po pěti nezdařených pokusech premiérového titulu. Když vyhrají Jihomoravané, získá obhájce titulu výhodu závěrečného zápasu sezóny na domácím hřišti. „Nervózní nejsme, spíš unavení. Kluci jsou ale dostatečně zkušení, aby si s historickou šancí poprali," pokračoval Navrátil.

Z hráčů Ostravy čiší energie

Zkušenosti jsou ale také na druhé straně. A obrovské. V baseballová extralize není úspěšnější tým než brněnští Draci, kteří titul získali už jednadvacetkrát. Od roku 1995 nevyhráli poslední utkání sezóny jen ve dvou případech. V sezóně 2010/2011 vyhrála finále Technika Brno a před třemi lety Kotlářka Praha.

„Letos proti nám ale stojí celotýmová vůle po titulu a bezbřehé nasazení. Z hráčů Ostravy čiší energie, na kterou jsme nebyli schopni v prvních dvou utkáních zareagovat," připustil generální manažer Draků Arnošt Nesňal.

A taky jejich loňský hráč Američan Terrell Joyce. Skvělý pálkař, který před touto sezónou vyměnil dres Draků za ostravské Šípy, si ale ve třetím utkání po kontaktu s Pavlem Budským na první metě podvrtnul kotník a jeho účast v pátečním utkání je ohrožená.

„O jeho startu rozhodneme v pátek před utkáním," řekl ortoped Martin Mohyla, který měl ostravskou hvězdu v péči. Další zraněný hráč nedělního utkání, Tomáš Ondra, by měl hrát.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články