Hlavní obsah

Softbalová lahůdka: Hroši vyzvou nováčky z Joudrs

Praha

Přesně před rokem se na tomto stadionu pořádalo mistrovství světa v softbale. Dnes na hřišti v Havlíčkově Brodu se opět odehraje televizní zápas – domácí Hroši v rámci domácí extraligy vyzvou od 18:00 před kamerami ČT Sport Joudrs Praha. Do hry půjde tým, na jehož stadionu unikátní šampionát gradoval.

Foto: ČSA

V akci by měl být Michal Holobrádek, jeden z nejlepších českých nadhazovačů.

Článek

Po roce je softbal opět v televizi! Zatímco v minulém roce byly v červnu k vidění legendy tohoto sportu, dnes mohou fanoušci sledovat budoucnost. V obou týmech se představí hned sedm držitelů historické bronzové medaile z MS juniorů na Novém Zélandu. V únoru letošního roku ji vybojovalo pět hráčů na straně Hrochů a dva v týmu Joudrs.

Kádr Hrochů má aktuálně nejnižší věkový průměr v extralize. Pod vedením nového kapitána týmu Ondřeje Dibelky si z úvodního extraligového víkendu přivezli Hroši ze severu Čech dvě výhry a dvě porážky. Naopak Joudrs Praha měl na úvod těžký los – neuspěl na Tempu Praha ani v Břeclavi. Mírným favoritem tak budou domácí Hroši. „Nebude to lehký zápas, kádr nováčka totiž posílila čtveřice zkušených extraligových hráčů z Eagles Praha," prohlásil Dibelka.

V akci by měl být Michal Holobrádek, jeden z nejlepších českých nadhazovačů. Ten se představil na loňském mistrovství světa v Praze a Havlíčkově Brodě. Letos dokázal soupeřům dát 32 strikeoutů, což z něho dělá čtvrtého nejlepšího hráče v této statistice.

Reklama

Související témata: