Hlavní obsah

Souboj olympijských hrdinů v San Diegu vyzněl lépe pro Brownleeho

San Diego

První souboj hrdinů olympijského závodu v triatlonu v Londýně ovládl v rámci seriálu mistrovství světa Alistair Brownlee. Britský vítěz vyhrál v San Diegu s bezpečným náskokem druhý závod šampionátu, stříbrný medailista z OH Španěl Javier Gómez skončil osmý. Českému reprezentantovi Přemyslu Švarcovi se v Americe nedařilo a doběhl až na 43. místě.

Foto: Delly Carr, ČTK/AP

Vítěz amerického triatlonového závodu v San Diegu Alistair Brownlee (v popředí) při jízdě na kole.

Článek

Brownlee vyhrál v San Diegu o 22 sekund před Jihoafričanem Richardem Murrayem, třetí skončil Joao Silva z Portugalska. Švarc v cíli přiznal, že se cítil minimálně o třídu horší než zbytek soupeřů.

„Plavání super v druhém balíku a v prvním okruhu jsem měl dokonce malou rezervu. Přeběh v pohodě, depo také, ale pak začalo peklo. Sjížděli jsme uprchlíky a já trpěl jako zvíře," popsal v tiskové zprávě České triatlonové asociace.

Když Švarc se skupinkou ostatní dojeli, začaly nástupy. „To byl hřebíček do rakve, a najednou jsem tam nebyl. Skoro jsem nechytnul ani další balíček a do depa přijel totálně vyšťavený. Běh za 37:30 byl jen vyústěním situace. Pocitově by nohy asi běžely, ale svaly a organismus byly kaput," dodal zklamaně Švarc.

Po dvou závodech vede MS Silva, seriál bude pokračovat 11. a 12. května v Jokohamě. Zbývajících pět závodů bude pak hostit Evropa včetně zářijového finále v Londýně.

Reklama

Související témata: