Hlavní obsah

Sportovní dvojice Žuková, Bidař byla na Kanadské brusli šestá

Sportovní dvojice Jelizaveta Žuková, Martin Bidař obsadila na Kanadské brusli šesté místo. Druhý díl seriálu Grand Prix ovládli vicemistři světa Riku Miuraová a Rjuiči Kihara z Japonska.

Foto: John E. Sokolowski, Reuters

Krasobruslařská dvojice Žuková, Bidař obsadila na Kanadské brusli šesté místo

Článek

Žuková s Bidařem byli po pátečním krátkém programu šestí a umístění udrželi i po volné jízdě, ve které obsadili sedmou příčku. Česká dvojice zaznamenala celkem 153,50 bodu.

Miurová s Kiharou zvítězili výkonem 212,02 bodu a pro Japonsko získali první vítězství v soutěži sportovních dvojic na Grand Prix. Druzí skončili Emily Chanová a Spencer Akira Howe z USA, třetí byli Italové Sara Contiová, Niccolo Macii.

Foto: John E. Sokolowski, Reuters

Krasobruslaři Žuková a Bidař v akci na Kanadské brusli

Soutěž mužů ovládl úřadující mistr světa Šoma Uno z Japonska před krajanem Kaem Miuorou, který vedl po krátkém programu. Před volnou jízdou si ale přetrhnul tkaničku, přišel o skoro celou rozcvičku a při jízdě poté upadl.

Uno zvítězil se ziskem 273,15 bodu, sedmnáctiletý Miura zaznamenal 265,29 bodu a stejně jako před týdnem na Americké brusli skončil druhý. Třetí byl Matteo Rizzio z Itálie (251,03).

Soutěž tanečních párů vyhráli Kanaďané Piper Gillesová, Paul Poirier a narušili japonskou nadvládu na letošní Kanadské brusli. Japonsko totiž zvítězilo díky Rince Watanabeová i v soutěži žen, v níž byla Eliška Březinová dvanáctá.

Reklama

Související témata:
Jan Budař