Hlavní obsah

Střelec Curry v NBA opět zářil, 40 body pomohl porazit Cleveland

Hlavně zásluhou hvězdného Stephena Curryho a jeho 40 bodů porazili basketbalisté Golden State v NBA Cleveland 106:101 a připsali si páté vítězství v sezoně. Hostům nestačil v zápasem proti obhájcům titulu ani výborný výkon Donovana Mitchella, jenž nasbíral 29 bodů, 10 doskoků a devět asistencí.

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

Basketbalista Stephen Curry na archivním snímku

Článek

Cavaliers ještě minutu a 20 sekund před koncem vedli o tři body, pak však vzal utkání do svých rukou Curry. Nejprve trojkou vyrovnal, poté poslal z protiútoku svůj tým do vedení a definitivně rozhodl další těžkou trojkou 35 sekund před koncem. Celkem trefil v zápase 15 z 23 střel včetně šesti trojek z 11.

V dresu Warriors, kteří museli dohánět ztrátu až 11 bodů, sekundoval Currymu s 20 body Andrew Wiggins, 18 bodů nastřílel Jordan Poole. Draymond Green zůstal na dvou bodech, ale měl 10 doskoků a 13 asistencí. Na druhé straně se kromě Mitchella prosadili Evan Mobley s 20 body a 12 doskoky nebo Darius Garland s 15 body a osmi asistencemi.

Druhou porážku v sezoně utrpělo Milwaukee, které podlehlo v San Antoniu 93:111. Bucks nastoupili bez Janise Adetokunba i dlouhodobě zraněného Khrise Middletona, dále chyběli kvůli různým potížím také Jrue Holiday, Joe Ingles, Pat Connaughton, Grayson Allen nebo A.J. Green.

"Vyhráváme rádi a myslím, že kluci dnes hráli skvěle. Jistě, soupeř nepřivezl své opory, ale stejně hrajete, ať už proti vám stojí kdokoli. Přijeli a chtěli uspět, my jsme jim to překazili," těšilo kouče San Antonia Gregga Popoviche. Jeho tým opět táhl Keldon Johnson s 29 body včetně pěti trojek. Devon Vassell přispěl 22 body, 15 bodů a 10 doskoků nastřádal Jakob Pöltl. Bucks táhl opět rozehrávač Jevon Carter, jenž nasbíral 21 bodů, Brook Lopez přidal 19 bodů.

Milwaukee je v čele Východní konference s bilancí 10-2, Spurs na Západě drží devátou pozici s šesti výhrami a sedmi porážkami.

Desátou porážku z 12 utkání si připsali Los Angeles Lakers, kteří podlehli 114:120 Sacramentu. Domácí nastoupili do kalifornského derby bez zraněného LeBrona Jamese, i tak ale v průběhu zápasu vedli pod taktovkou Anthonyho Davise až o 13 bodů. Davis skončil na 24 bodech a 14 doskocích, Russell Westbrook přidal 21 bodů a 11 asistencí. Přesto Lakers prohráli popáté v řadě. Vítěze táhli De'Aaron Fox s 32 body a 12 asistencemi nebo Domantas Sabonis s 21 body a 10 doskoky.

Solidní formu si drží Boston, který zdolal Denver 131:112 a na druhé příčce Východní konference má bilanci 9-3. Proti Nuggets zazářil Jayson Tatum s 34 body a osmi doskoky, Jaylen Brown dal 25 bodů a veterán Al Horford měl 21 bodů. Opora Denveru a nejužitečnější hráč minulých dvou sezon NBA Nikola Jokič zaznamenal 29 bodů a osm doskočených míčů.

Reklama

Související témata: