Hlavní obsah

Střelec Kostelecký byl na MS v trapu sedmý

Lonato

Olympijský šampión z Pekingu David Kostelecký skončil na mistrovství světa v trapu sedmý a do finále nepostoupil. Kvalifikace byla na šampionátu v italském Lonatu konečnou i pro další dva české střelce. Michal Hojný obsadil 36. a Jiří Lipták 40. příčku. Mistrem světa se stal Slovák Erik Varga, který v rozstřelu porazil Itala Giovanniho Pelliela. Bronz získal Belgičan Maxime Mottet.

Foto: Karel Brazdil

David Kostelecký.

Článek

Kosteleckého o postup připravila páteční nevydařená úvodní část kvalifikace. Hned v prvním kole minul tři z 25 terčů a v následujících dvou pak přidal další tři nepřesné výstřely. V dnešních dvou kolech byl sice bezchybný, ale od finále ho dělila jedna rána.

V soutěži družstev, kterou vyhráli Rusové, obsadila česká trojice šestou příčku.

Šampionát, který potrvá do čtvrtka, je poslední možností pro evropské brokové střelce vybojovat účastnické místo na olympijských hrách v Riu de Janeiro. V Lonatu jsou v každé disciplíně k mání dvě. Kostelecký je jediným českým brokařem, který už místo získal, sám už další zajistit nemůže.

Olympijské "kvótaplacy" jsou už rozděleny ve všech kulových disciplínách. Celkový počet čtyř českých účastnických míst, o která se vedle Kosteleckého zasloužili ještě puškaři Tomáš Jeřábek, Lucie Švecová a Nikola Mazurová, bude možné rozšířit už jen na mistrovství Evropy ve střelbě ze vzduchových zbraní v únoru v Györu.

Mistrovství světa ve sportovní střelbě z brokových zbraní v Lonatu (Itálie):
Muži:
Trap - finále:
Varga (SR) - Pellielo (It.) 12:12 (v rozstřelu 2:1)
o 3. místo:
Mottet (Belg.) - Fernández (Šp.) 13:11
...
v kvalifikaci 7. Kostelecký
36. Hojný
40. Lipták (všichni ČR)

Reklama

Související témata: