Hlavní obsah

Třebíč drží šestou příčku, v bojích o postup přituhuje

Praha

Základní část baseballové extraligy se pomalu chýlí ke konci, zbývá odehrát celkem 34 utkání. V průběžné tabulce před víkendem vedou Arrows před Eagles a Hlubokou. Nováčkovi soutěže stačí už pouze jedno vítězství pro definitivní potvrzení účasti v TOP6. Blízko k postupu mají také Draci a Hroši. Šestou příčku zatím drží Nuclears, ale po porážce v sérii s Tempem už pouze o jednu výhru právě před pražským celkem.

Foto: baseball.cz, Robert Vávra

Třebíčský Miroslav Křivánek v bitvě o metu s Tempem Praha.

Článek

Tempo má pro závěr soutěže o trochu lepší vylosování - Olympii a Blesk. Blansko sehrálo hodně vyrovnaných utkání, ze kterých ale většinou odešlo s porážkou a je na posledním místě. Tempo mělo před sezonou velké ambice. Zda budou naplněny, může napovědět už série s Olympií. Pražský tým se může spoléhat na výkony Marka Minaříka a do sestavy se mu z USA vrátil také mladý reprezentant Martin Zelenka.

Obhájce titulu Draky Brno čekají o víkendu pražští Eagles, tedy loňští semifináloví soupeři. Tehdy Eagles v zápasech s Draky na výhru ani jednou nedosáhli. „S Draky budou jako vždy rozhodovat detaily. Mají dobou nadhazovačskou baterii a obranu. Pokud ji budeme chtít prorazit, budeme muset proti poslední sérii s Blanskem lépe využívat šance ke skórování," říká Matěj Hejma, vnější polař Eagles. Tým z Krče už si zajistil účast v TOP6 a může tak zkoušet další varianty sestavy pro boje o medaile. „Eagles jsou zaslouženě druzí a statisticky jsou na tom podobně jako my. Dobří pálkaři, omladili, ale daří se jim. Očekávám vyrovnané bitvy a doufám, že sérii vyhrajeme," komentuje Hynek Čapka, trenér Draků.

Baseballisté Sokola Hluboká šli z Alšovy jihočeské galerie rovnou na trénink

Sokol Hluboká

Kolo přinese opakování i druhé semifinálové série z roku 2020. Arrows a Kotlářka do vzájemných zápasů vstupují úplně z jiných pozic. Arrows jako lídr tabulky a nejlépe pálící tým soutěže, Kotlářka s pouhými 7 výhrami a pozicí mimo TOP6. Ostravští odehráli vítěznou sérii s Draky, naopak Kotlářka zatím ani jednu sérii nevyhrála. Musí tak již pomýšlet na záchranářské práce.

Nuclears Třebíč stále bojují o premiérovou účast v TOP6 od postupu do extraligy v roce 2017. Vše si dost zkomplikovali v minulém kole, kdy prohráli sérii Tempem, jejich přímým konkurentem. Nyní klub z Vysočiny čeká nováček z Hluboké, který je štikou celé soutěže a k vysněnému postupu má velmi blízko. „Finálová skupina byla náš cíl, jsme opravdu blízko a věřím, že o víkendu šestku vybojujeme. Třebíč má kvalitní pálkaře a daří se jejich nadhazovačům, ale naši kluci jsou také úspěšní, takže myslím, že se bude hrát parádní baseball," věří předseda klubu a také nadhazovač David Šťastný.

Rovněž v sobotu začíná poslední série víkendu mezi Hrochy a Bleskem. Hroši jsou na průběžném postupovém 5. místě tabulky, nováček z Jablonce je devátý, ale má ještě dvě utkání k dobru. Jablonečtí vyhráli v minulém kole sérii s Kotlářkou, Hroši s Hlubokou, oba kluby jsou tak na dobré vlně.

Reklama

Související témata: