Hlavní obsah

VIDEO: Další hranice posunuta. Hopkins se stal v 46 letech mistrem světa v boxu

PRAHA

Někteří se neodváží na to ani pomyslet, jiní by chtěli, ale nemají vůli. Přesto jsou tací, kteří dojdou až na vrchol a na věku jim nezáleží. Americký boxer Bernard Hopkins je od víkendu nejstarším profesionálním mistrem světa v historii. Je mu šestačtyřicet let! V Montrealu porazil Jeana Pascala a v polotěžké váze získal tituly organizací WBC a IBO.

Foto: Christinne Muschi , Reuters

Americký boxer Bernard Hopkins

Článek

„Úžasné. Věděl jsem, že to bude těžké, ale dokázal jsem to,“ radoval se Hopkins. Ten odsunul z pomyslného trůnu Georgea Foremana, který slavil v roce 1994, tehdy mu bylo pětačtyřicet, když zdolal Michaela Moorera.

„Tituly se očekávají ve dvaceti, ne v mém věku, přesto chci dále boxovat,“ nehodlá se smířit Hopkins s posledním triumfem. Americkému boxerovi bylo v době vítězství 46 let, 4 měsíce a 6 dní. Jeho krajan Foreman měl 45 let a 10 měsíců.

Historický boxerský počin vidělo 17 560 fanoušků v Bell Centru. "Je to velký bojovník, má skvělou obranu. Já jsem byl mladý šampión, hodně jsem se od Bernarda naučil,“ přiznal osmadvacetiletý Pascal.

Jsem velký bojovník, je to vzrušující, byl nadšený Hopkins 

Víkendový duel skončil tímto skóre od rozhodčích: 115 ku113, 116 ku 112 a 115 ku 114. „Dnes večer jsem se necítil na šestačtyřicet, ale na šestatřicet. Jsem velký bojovník, bylo to vzrušující," nemohl se nabažit triumfu Hopkins.

Oba se spolu střetli už v prosinci 2010, tehdy jejich souboj skončil smírem. Nyní přišel reparát. „Tyto dva zápasy mi hodně daly, pomohou mi na lepší úroveň,“ přiznal poražený kanadský profesionál, který začínal s fotbalem a hokejem, ale když se jeho bratr stal boxerským šampiónem v Quebeku v roce 1996, tak ve třinácti začal chodit do posilovny a boxovat. Teď ale v Montrealu padl s šestačtyřicetiletým „dědkem“.

Reklama

Související témata: