Hlavní obsah

VIDEO: Nejdřív přípitek, pak hymna od Gotta. Prezident Zeman přijal na Hradě olympioniky

Aktualizováno

Prezident České republiky Miloš Zeman s manželkou přijal v pátek ve španělském sále Pražského hradu členy úspěšné olympijské výpravy z letošních zimních her v Soči. Na pódiu se vedle hlavy státu postavily mimo jiné zlaté medailistky rychlobruslařka Martina Sáblíková a snowboardistka Eva Samková, nechyběla ani stříbrná medailistka ze smíšené biatlonové štafety Veronika Vítková. Celkem si výprava z Ruska přivezla osm medailí - dvě zlaté, čtyři stříbrné a dvě bronzové.

Prezident Zeman přijal na Hradě olympioniky.Video: Sport.cz

 
Článek

Zhruba dvacetiminutový program s proslovy a asi pětiminutovým záznamem toho nejzajímavějšího ze Soči zakončila hymna České republiky, kterou přišel nečekaně zazpívat Karel Gott. "To jsem byla překvapená, docela jsem koukala," přiznala Samková. "Musela jsem se soustředit, abych se na něj pořád nedívala, na živo jsem ho viděla poprvé," přidala se Sáblíková.

Se třemi medailistkami na Pražský hrad přišli také běžci na lyžích Lukáš Bauer a Eva Vrabcová-Nývltová, lyžaři Ondřej Bank a Kryštof Krýzl, krasobruslař Tomáš Verner, skikrosař Tomáš Kraus či skokan na lyžích Jan Matura a rychlobruslařka na krátké dráze Kateřina Novotná.

"Přijetí bylo super, bylo příjemné slyšet, že pan prezident ocenil všechny ty, co se dostali na olympiádu, to k tomu patří," uvedla lehce nastydlá Sáblíková. "Bylo super vidět ostatní lidi z olympiády zase po nějaké době," uvedla rychlobruslařka, jež už začala s přípravou na novou sezónu.

Vítková přivítala, že oficiální část byla krátká. "Tak, teď si můžu konečně sundat lodičky," ulevilo se jí. "Příšerně mě bolí nohy, nejsem na to zvyklá, nedá se to vydržet," pravila s úsměvem.

Reklama

Související témata: