Hlavní obsah

Zázrak! Novozélandský ragbista se po zranění páteře znovu postavil na nohy

Praha

Zázrak, který ani lékaři nedokáží vysvětlit, tak popisuje situaci žena novozélandského ragbisty Michaela Fatialofy a není se čemu divit. Na internetu se objevilo video, na kterém ragbista chodí, pouhých 10 týdnů poté, co od krku dolů ochrnul.

Foto: Sport.cz

Michael Fatialofa

Článek

Hráč „Worcesterských válečníků" byl v nemocnici hospitalizován 4. ledna, kdy se hrozivě střetl s protihráčem při zápase proti Saracénům. Po převozu do nemocnice se ukázalo, že hráč utrpěl pohmoždění páteře, které mu utlačovalo míchu. Fatialofa tedy prakticky od krku dolů ochrnul.

Lékaři operací zmírnili tlak na míchu a poté byl Novozélanďan v intenzivní péči v londýnské nemocnici. Nyní jeho bratr na svém instagramovém profilu sdílel video, na kterém hvězdný hráč bez opory chodí. Jeho manželka to považuje za zázrak.

„Jste svědkem zázraku, který ani lékaři nedokáží vysvětlit," říká k videu Tatiana Fatialofová. Ta se o svého muže stará, jak to jde a je mu v jeho těžkých časech velkou oporou. Radost celé rodině lehce kazí fakt, že kvůli pandemii koronaviru jsou omezeny návštěvy v nemocnicích a tak se z pokroků nemohou těšit na místě příliš dlouho.

Reklama

Související témata: