Hlavní obsah

O'Sullivan popsal, jak ho drogy a alkohol stály část snookerové kariéry

Hvězda snookeru a sedminásobný mistr světa Ronnie O'Sullivan v rozhovoru pro BBC přiznal, že se kvůli drogám a alkoholu připravil o značnou část kariéry. Prozradil, že se závislostí se potýkal šest nebo sedm let.

Foto: Eurosport

Angličan Ronnie O'Sullivan na archivním snímku

Článek

V roce 1998 přišel nyní sedmačtyřicetiletý Angličan kvůli pozitivnímu testu na marihuanu o titul z turnaje Irish Masters, později se přiznal k nadužívání alkoholu a drog v začátku kariéry, než se v roce 2000 začal léčit. O rok později získal první titul mistra světa.

"Ztratil jsem šest, sedm let pitím alkoholu a marihuanou. Poté čtyři roky s řešením toho problému a nevyrovnával jsem se s tím dobře," řekl O'Sullivan ve čtvrteční relaci BBC Radio 4 Today.

"Nesoustředil jsem se na snooker. Myslím, že každý má takové problémy, ale těch deset let jsem toho moc nedělal. Netrénoval jsem, neměl jsem to srovnané v hlavě, abych vyhrával," promluvil o době, kdy se se závislostmi potýkal. "Léčení mě naučilo, že na štěstí se pracuje zevnitř, čemuž opravdu věřím. Od toho momentu v roce 2000 jsem tomu vždycky věřil," dodal.

O'Sullivan získal zatím poslední mistrovský titul v minulém roce. Na letošním šampionátu vypadl ve čtvrtfinále s Belgičanem Lucou Brecelem, který nakonec celý turnaj vyhrál.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

Basketbal

Opava titul neobhájí

Opavští basketbalisté ligový titul neobhájí. Ve čtvrtfinále je senzačně vyřadila Ostrava, která vyhrála doma 86:85 a sérii ovládla 4:2 na zápasy.
NačítámNačíst další články