Hlavní obsah

Parádní instinkt! Stolní tenista předvedl skvostný úder s ledovým klidem, video oblétlo svět

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud se někomu povede předvést takhle parádní kousek v jakémkoliv sportu, zpravidla následuje bouře nadšených emocí. Ne však v případě Wang Janga, slovenského stolního tenisty čínského původu. Ten v utkání s českou reprezentaci v Havířově zahrál jedinečný úder, jako by se nic nestalo. A video oblétlo svět.

Foto: Jaroslav Odstrčilík/Česká asociace stolního tenisu

Slovenský stolní tenista čínského původu Wang Jang předvedl světový úder

Článek

Start třetího setu, 41. hráč světa Wang Jang vedl proti českému reprezentantovi Pavlu Širůčkovi 2:0. Slovenský obranář čopovanými údery dlouho deptal soupeře a když už to vypadalo, že Širůček ukončí výměnu tvrdým forhendem po čáře, zkušený 32letý čínský rodák pomalu přišel ke stolu, jen nastavil raketu a s ledovým klidem nechytatelně napálil míček.

Širůček pouze zakroutil hlavou, soupeř na sobě nedal znát jedinou emoci. Na rozdíl od komentátorů. „Nejhezčí výměna celého zápasu! Zdálo se mi, že Wang už to vzdal. Šel ke stolu a nechtěl hrát," křičel komentátor Lukáš Foff.

Video z výměny na sociální sítě umístil Česká asociace stolního tenisu. A dostalo se až na instagramový profil SportsCenter, jenž má 33,7 milionu sledujících a spadá pod americkou sportovní kabelovou televizi ESPN.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený SportsCenter (@sportscenter)

„A dokonce se nám ozvala Joola, největší výrobce pingpongového vybavení, jestli video může použít. Tušili jsme, že by mohlo být populární, ale takové dosahy jsme nečekali. Během 24 hodin mělo na TikToku 6 milionů zhlédnutí a získalo další obrovské dosahy na našem Instagramu a Facebooku," uvedl Daniel Kinc z firmy eSports.cz, která spravuje sociálně sítě České asociaci stolního tenisu.

Wang i díky nejlepší výměně duel opanoval 3:0 na sety. Souboj v rámci kvalifikace o postup na mistrovství Evropy družstev však ovládl český výběr v poměru 3:2 na zápasy. Obě reprezentace už ale měly před utkáním účast na šampionátu jistou.

Reklama

Související témata: