Hlavní obsah

Parkur v Praze zakončí sezonu i za rok a pořadatelé věří i v další ročníky

Elitní parkurový seriál Global Champions vyvrcholí v Praze i příští rok. Pátý ročník Prague Playoffs, který se uskuteční od 16. do 19. listopadu a pořadatelé na něj začali prodávat vstupenky bezprostředně po skončení toho letošního, který vyvrcholil v nedělním finále Super Cupu za účasti domácího týmu Prague Lions s Annou Kellnerovou. Podle kontraktu by měl být parkurový svátek v O2 areně poslední, organizátoři ale jednají s majiteli série o jeho prodloužení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Anna Kellnerová z týmu Prague Lions během semifinálových jízd

Článek

"Ceny nejlevnějších vstupenek začínají na 290 korunách. Pokračujeme v úsilí nabídnout parkurový sport co největšímu počtu fanoušků. Všichni se tradičně kromě sportovního programu můžou těšit i na spektakulární doprovodnou show," uvedl v tiskové zprávě předseda organizačního výboru Jan Andrlík.

Lístky jsou k dispozici v sítích Ticketmaster a Ticketportal. Nejdražší denní vstupenky stojí 2390 korun, k dispozici jsou i vícedenní balíčky. Ceny čtyřdenních permanentek začínají na 1490 korunách. "Balíček obsahuje vstupenky na všechny čtyři dny, které jsou přenosné. Kupující si tedy může užít celý čtyřdenní program sám, nebo se může o vstupenky podělit se svými blízkými či přáteli," upřesnil Andrlík.

Při týmovém Super Cupu se ve třech večerech představuje celkem šestnáct nejlepších týmů z dlouhodobé části seriálu. Do nedělního finále se poprvé v historii dostali Prague Lions, neuspěli ale a skončili šestí. Sobota tradičně patří bojům elitních jezdců o individuální trofej v Super Grand Prix.

První ročník Prague Playoffs hostila O2 arena v roce 2018. Od té doby se tato akce koná v Praze nepřetržitě s výjimkou roku 2020, kdy byla zrušena kvůli koronaviru. Na konci minulého týdne našlo cestu na parkur do O2 areny celkem více než 31 000 diváků, což z letošního ročníku udělalo ten nejnavštěvovanější.

"Dle původní smlouvy má být rok 2023 posledním, kdy se Prague Playoffs uskuteční v O2 areně. Mimořádný úspěch a skvělá divácká kulisa nás přivedly k jednání s majiteli Global Champions o možném setrvání parkurové galashow v české metropoli pro další roky. Jednání zatím probíhají a já pevně věřím v jejich pozitivní závěr," dodal Andrlík.

Reklama

Související témata: