Hlavní obsah

Perušič a Schweiner odvrátili osm mečbolů a dál vítězí. V Brazílii jsou už v semifinále

Aktualizováno

Ondřej Perušič a David Schweiner si na beachvolejbalovém turnaji Pro Tour v brazilské Itapemě zahrají o finále. Třetí nasazení Češi svedli nejprve strhující bitvu proti turnajovým dvojkám Michalu Brylovi a Bartoszi Losiakovi z Polska, které porazili 12:21, 21:17, 23:21 poté, co odvrátili osm mečbolů. Ve čtvrtfinále pak hladce přehráli francouzský pár Arnaud Gauthier-Rat, Youssef Krou, jemuž oplatili těsnou porážku ze skupiny.

Foto: OBO 2021/Vlastimil Vacek, Právo

Beachvolejbalisté David Schweiner (vlevo) a Ondřej Perušič na ilustračním snímku.

Článek

Perušič a Schweiner v pátek odehráli tři zápasy s bilancí 2:1 a do play off se dostali po výhře nad švýcarským párem Florian Breer, Marco Krattiger 21:16 a 21:13. S Brylem a Losiakem odvrátili první mečbol za stavu 13:14, ale zdaleka nebyl konec. Svou první šanci ukončit zápas naopak čeští hráči využili.

Ve čtvrtfinále s Francouzi zvládli Perušič se Schweinerem s přehledem koncovky obou setů. Zápas vyhráli 21:16 a 21:17. Jejich dalšími soupeři budou dvanáctí nasazení Estonci Kusti Nölvak a Mart Tiisaar.

V Brazílii se koná turnaj druhé úrovně Challenge, v březnu na akci nejvyšší kategorie Elite v Mexiku se Perušič, Schweiner podělili o pátou příčku. Dnešní soupeři Bryl a Losiak tehdy získali zlaté medaile. Další podnik Elite bude na konci května hostit Ostrava.

Další čeští hráči Jakub Šépka s Tomášem Semerádem po úspěšné kvalifikaci v Itapemě prohráli oba zápasy ve skupině a dělí se o 19. příčku.

Turnaj Pro Tour kategorie Challenge v plážovém volejbalu v Itapemě (Brazílie):
Muži:
Play off - předkolo:
Perušič, Schweiner (3-ČR) - Breer, Krattiger (14-Švýc.) 2:0 (16, 13).
Osmifinále:
Perušič, Schweiner - Bryl, Losiak (2-Pol.) 2:1 (-12, 17, 21)
Čtvrtfinále:
Perušič, Schweiner - Krou, Gauthier-Rat (22-Fr.) 2:0 (16, 17).
Související témata: