Hlavní obsah

Premiéra české hvězdičky skončila porážkou. I tak to byly pro mě malé Vánoce, přiznala

Ve velké zkoušce obstála se ctí. Čtrnáctiletá česká squashistka Karolína Šrámková sice prohrála při premiéře na Czech Pro Series VI 2021 s turnajovou šestkou Ellou Galovou z Francie 1:3 na sety, rozhodně však ze svého prvního vystoupení nemusí být zklamaná. „Byly to pro mě takové malé předčasné Vánoce," směje se česká naděje, která letos vyhrála mistrovství republiky hráček do 15 a do 17 let.

Foto: Archiv Karolíny Šrámkové

Talentovaná česká squashistka Karolína Šrámková při premiérovém startu mezi elitou nezklamala.

Článek

Do turnaje se dostala až jako náhradnice, radost to ale české hvězdičce neubralo. A dokonce ani nebyla nervozní, když se postavila silné protivnici z Francie. „Nervozita nebyla, spíš jsem měla velký respekt k soupeřce. Ellu Gálovou znám několik let a vím, že hraje velmi dobrý squash," konstatovala po utkání.

Sama si moc užívala šance, jaké se jí dostalo a slova díků adresovala i ČASQ. „Je pro mě velkou ctí, že mi Asociace Českého squashe umožnila si zde zahrát a dostat se blíže k nejlepším hráčkám světa," neskrývala talentovaná česká hráčka nadšení.

Karolína Šrámková očima trenéra Jana Koukala
Kaja za poslední rok udělala obrovský výkonnostní skok. Paradoxně ji situace, kdy nebylo tolik turnajů, pomohla. Mohli jsme se díky tomu zaměřit na některé změny v technice, které teď v jejím posunu hrají velkou roli. Kaja má skvělý přístup i nastavení, squash ji ohromně baví. Zároveň i ve škole je excelentní, což je jedna z podmínek našeho trénování. Ve svém prvním zápase na PSA, kam se dostala jako náhradnice (licenci hračky mohou mít od 15 let), předvedla skvělý výkon. Udělala radost nejen mně, ale i sobě a její největší fanynce - mamince, pro kterou to byl myslím krásný předvánoční dárek.

Turnaj si užívala od první do poslední chvíle. „Na turnaj jsem se moc těšila. Šla jsem do něj s cílem podat co nejlepší výkon, což se mi doufám podařilo. Zároveň vím, že je přede mnou dlouhá cesta k tomu abych mohla ve squashi něco dokázat," přiznala realisticky. „Každý dobrý výkon mě motivuje do další práce a jsou to pro mě malé Vánoce," usmála se.

Po dvou letošních domácích titulech nemůže mít před sebou Šrámková malé cíle. „Moc ráda bych se zúčastnila Mistrovství juniorů ČR a obhájila dva mistrovské tituly. Vedle toho je přede mnou i první Mistrovství žen a také vstup na PSA okruh," dodala.

Mladá hráčka neskrývá, že v touze prosadit se v budoucnu je jejím velkým vzorem její kouč Jan Koukal. Ten sbíral v minulosti domácí tituly jako na běžícím páse a je českou squashovou legendou. „Je mým obrovský vzorem. Svými zkušenostmi i lidským přístupem mě dokázal posunout tam, kde se v současné době nacházím. Ze světové špičky je můj hrající vzor Hania El Hammamy z Egypta," dodala Šrámková.

Reklama

Související témata: