Hlavní obsah

Přípravy vrcholí. Na Procházku čeká dvojnásobný titulový vyzyvatel!

Praha

Jde se do finále! Jiří Procházka má před sebou druhý zápas v UFC. A nebude se jednat o lehké sousto. Před českým bojovníkem stojí Dominick Reyes, který v americké organizaci rozhodně není do počtu. Naopak. Na začátku roku 2020 to byl ještě neporažený bojovník. Minulý rok ale dvakrát v zápase o mistrovský pás zaváhal. Připraví mu Procházka třetí porážku v řadě? „Jsem připraven!“ hlásí český bojovník.

Jiří Procházka se přeměňuje v dokonalého bojovníka. Proti Reyesovi ukáže to nejlepšíVideo: Sport.cz

 
Článek

Sobota 1. května. Tak zní magické datum, ke kterému upíná zrak valná většina příznivců MMA. Na Svátek práce se objeví podruhé v kleci UFC Jiří Procházka. A že to bude pořádná šichta. „Jsme připravení na všechny varianty. Jak na to, že skončíme po pár vteřinách v prvním kole, tak i na bitvu pětkrát pět minut," ujistil před zápasem osmadvacetiletý Čech.

Procházka bude vůbec prvním českým zástupcem v UFC, který bude bojovat v hlavním zápase večera turnaje UFC. „Beru to jako normální zápas. Nechám si, aby mi to došlo, až po zápase," ujistil na tiskové konferenci před odletem do Las Vegas.

Trenéři Martin Karaivanov a Jaroslav Hovězák byli s průběhem přípravy spokojení. Posunutím duelu vinou Reyesova zranění spadla z celého týmu předchozí nervozita a získal se další čas v přípravě na těžký souboj. „Dva měsíce navíc jsem využil. Příprava byla dlouhá, měl jsem různé naraženiny a tělo potřebovalo více zregenerovat. V únoru, kdy se Dominick zranil, jsem to pojal více regeneračně a musím říct, že to mělo jen pozitivní účinky," nastínil průběh přípravy český zápasník.

Foto: Archiv Jiřího Procházky

Jiří Procházka ladí formu před zápasem s Dominickem Reyesem se svými trenéry Martinem Karaivanovem (uprostřed) a Jaroslavem Hovězákem.

Před rodákem z Hostěradic stojí veliká výzva. Soupeřem mu bude Američan Dominick Reyes, který v roce 2020 hned dvakrát bojoval o titulový pás polotěžké váhy. S dalším americkým bojovníkem Jonesem i Polákem Blachowiczem prohrál po velkých bitvách, a právě v těchto dvou soubojích ztratil neporazitelnost v profesionální kariéře.

Reyes poměřil síly také s jediným předchozím soupeřem Jiřího Procházky v UFC. Volkana Oezdemira porazil po třech pětiminutových kolech na rozhodnutí sudích. To český samuraj ukončil švýcarského soupeře již na začátku druhého kola. High kickem nejprve svého soupeře načal, a po parádní kombinaci u pletiva započatou práci knokautem dokončil.

Ve videu můžete nahlédnout pod pokličku přípravy českého zápasníka a bývalého šampiona organizace Rizin. „Už nyní vím, že ukážu ze sebe to nejlepší," navnadil české příznivce ke sledování duelu Jiří Procházka.

Porazí Jiří Procházka ve druhém zápase v UFC Dominicka Reyese?
Ano
91 %
Ne
9 %
Celkem hlasovalo 4717 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články