Hlavní obsah

První rodilý Francouz na trůnu UFC? O prozatímní titul si to rozdá Gane a Lewis

Praha

Je to tady! Neporažený Ciryl Gane míří za titulem UFC. Zápasník z Paříže by mohl být prvním ve Franci narozeným bojovníkem, který získal titul v nejprestižnější organizaci MMA. V cestě za prozatímním titulem na turnaji UFC 265 v Texasu mu bude stát o poznání zkušenější Derrick Lewis, pro kterého bude mluvit výhoda domácího prostředí.

Foto: Getty/UFC

Derrick Lewis (vlevo) se utká v srpnu o titul prozatimního šampiona těžké váhy UFC s Cirylem Ganem.

Článek

Teprve tři roky se naplno věnuje MMA. Ciryl Gane. Francouzský bojovník dokázal rychle posbírat devět výher a pasoval se do role černého koně těžké divize UFC. Dalším krokem v kariéře jednatřicetiletého zápasníka by mohl být skalp jednoho z nejzkušenějších bojovníků této váhové kategorie.

„Trénoval jsem s kluky, kteří jsou velmi silní a techničtí, víc než Derrick Lewis. Nepřekvapí mě. Vím, co přijde a jsem na to připraven," uvedl Gane, který aktuálně drží nejdelší sérii bez porážky v těžké váze UFC. Francouz se naposledy představil v kleci na konci června. V pětikolové bitvě porazil ruského dvoumetrového ranaře Alexandra Volkova.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ufc (@ufc)

Šestatřicetiletý Američan porazil v kariéře mnoho velkých bojovníků. Před třemi lety si poradil dokonce s aktuálním držitelem mistrovského pásu těžké váhy Francisem Ngannouem. S těžkotonážníkem má svou zkušenost také Viktor Pešta. Český ranař s ním padl po technickém knokautu v roce 2015.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ufc (@ufc)

Lewis má na svém kontě v MMA již dvaatřicet zápasů, z toho 21 již bylo v UFC. Americký ranař drží také jedno zajímavé prvenství. V těžké váze UFC totiž rozdal nejvíce knokautů v historii. Tímto způsobem zvítězil již dvanáctkrát. Ve druhém kole knokautoval i své poslední dva soupeře. Recept na Američana nenašli Curtis Blaydes a Alexej Olejnik.

Nabitý večer nabídne také v hlavním předzápase turnaje brazilské derby v rámci bantamové váhy. Čtyřiatřicetiletý José Aldo po třech prohrách zvítězil s Marlonem Verou. Pátý bojovník žebříčku UFC se naladil na souboj s devítkou této váhy. Pedro Munhoz ale nedá kůži lacino a bude se snažit zapsat jubilejní dvacáté vítězství v MMA.

Reklama

Související témata: